Mariettes magiska uppvisning i ”Stjärnornas stjärna” – nu berättar hon om sorgen under känslosamma numret

Mariette Hanssons resa i ”Stjärnornas stjärna” har bjudit på både tårar och skratt.

Nu berättar hon om sorgen och ett av säsongens mest känslosamma framträdanden.

– När jag väl gjorde det i direktsändning kände jag att jag verkligen sjöng låten till honom, säger Mariette till Nöjeslivet.

 

 

Mariette Hansson har tagit både juryn och tittarna med storm ända sedan första programmet av årets ”Stjärnornas på Stjärna”.

Nu är hon i final.

– Jag har haft en sån prestationsångest och nervositet varje vecka. Det här var inget man räknade med. Man tar det vecka för vecka. Det har nästan inte funnits något annat än ”nästa lördag”. Jag är helt överlycklig att jag står i final med en otroligt värdig finalist, som Andreas Weise, säger Mariette Hansson till Nöjeslivet.

Mariette om sin opera: ”Pressen ökar nu”

Ett av hennes starkaste framträdande är kanske det när hon tar sig an operagenren och låten ”Lascia chío pianga”. Hon hyllades unisont av juryn och numret föll även tittarna i smaken. I finalen sjunger hon den återigen då det är tittarnas val.

– Jag är skitglad att de valde operan, som jag hade mest ångest för. Det är väldigt roligt att det blev just den låten som gick hem hos tittarna. Det blir spännande att göra den igen. Pressen ökar nu för jag måste ju göra den minst lika bra igen, säger Mariette Hansson.

Mariette berättar för Nöjeslivet att operan var en av de genrer hon var mest ”rädd” för när hon gick in i tävlingen. Opera och hiphop.

Foto: Wikimedia Commons

Just hiphop beskrev hon tidigare som så långt man kan komma från hennes egen genre. Men det märktes knappt i direktsändning och hon hyllades på nytt efter att ha framfört Puff Daddys ”I’ll be missing you”.

För Mariette betydde låten, som handlar om saknaden av en död vän, extra mycket. I programmet avslöjade hon att hon hade en speciell person i tankarna under uppträdandet.

– Ja, det var det faktiskt. Peter. Han tittar och är med oss, sa hon och riktade sedan blicken uppåt.

Mariette Hansson: ”Jag hade faktiskt inte tänkt nämna det”

Nu berättar Mariette om sorgen.

– Jag hittade den här låten. I samma veva går min bäste väns pappa bort, alldeles för tidigt. Jag hade faktiskt inte tänkt nämna det i tv. Men jag kom in i nån slags stämning där man såg på mig att det var till någon, säger Mariette Hansson och fortsätter.

– När jag väl gjorde det i direktsändning kände jag att jag verkligen sjöng låten till honom. Hans familj visste om att jag tänkte på honom när jag sjöng.

Under framträdandet hade även Mariette ett speciellt armband på sig med ett enkelt men tydligt budskap: ”Fuck cancer!”.

[arve url=”https://tv4play.se/program/stjärnornas-stjärna/11979703″ aspect_ratio=”10:9″ /]

Mariette är verkligen en riktig stjärna, på så otroligt många sätt! Dela om du vill att hon ska vinna ”Stjärnornas stjärna”.