Morgan Alling i storbråk med Filip Hammar – efter hårda anklagelsen: ”Man blir ju spyfärdig…”

Efter dokumentären om Josefin Nilsson har Morgan Alling varit en av de mest drivande i att lyfta fram frågor kring våld mot kvinnor.

Men enligt tv-profilen Filip Hammar är detta bara en bra tillfällighet från Morgans sida att visa upp sig.

– Morgan Alling riskerar inte ett skit. Han gör ju det här precis när det så att säga inte finns något att riska eftersom upproret pågår, säger Filip Hammar i podcasten  ”Filip och Fredriks podcast”, enligt Expressen.

Det blev en ny våg av Metoo när dokumentären om Josefin Nilsson upprörde tusentals människor, när hennes öde äntligen fick upprättelse med intiativ av hennes familj som stod bakom det fina projektet.

Strax efteråt gick skådespelaren Alexander Karim ut med ett öppet brev där han uppmanade att sluta jobba med ”gubbslem” och att det var dags för män att gå samman för att uppmärksamma våld mot kvinnor.

Även skådespelaren Morgan Alling gjorde honom sällskap i uppropet och uppmanade på sina sociala medier att männen skulle ”kroka arm” tillsammans.

För många människor blev detta ett efterlängtat upprop, men alla har inte blivit helt sålda.

Filip Hammar sparar inte på orden om Morgan Alling. Foto: Frankie Fouganthin/Wikkicommons

Filip Hammar: ”Obehagligt sätt att profitera”

En av dessa är tv-profilen Filip Hammar som menar att Morgan Alling utnyttjat uppropet för att se bättre ut.

– Så här är det. Morgan Alling riskerar inte ett skit. Han gör ju det här precis när det så att säga inte finns något att riska eftersom upproret pågår. Det här är det som händer nu. Hela den här grejen är brinnande. Sen så blir man ju spyfärdig av att han i det här sammanhanget ska berätta hur bra han är, säger Filip Hammar i podcasten  ”Filip och Fredriks podcast”, enligt Expressen.

Filip Hammar säger vidare att Morgan ”skulle kunna skriva om den här hashtaggen utan att skriva att han är så jävla modig för det han gör är att han på något obehagligt sätt profitera på någonting som är så himla allvarligt och viktigt”, skriver Expressen.

morgan alling, halv åtta hos mig
Filip Hammar riktar hårda anklagelser mot Morgan Alling. Nu svarar han. Foto: Jessica Gow / TT

Morgan Allings svar: ”Tycker han är en idiot”

Nu svarar Morgan Alling på Filip Hammars hårda anklagelse.

– Folk får väl tycka vad de vill om mig. Att jag är tunnhårig, tjock, lönnfet, självgod, narcissistisk. Men jag är inte elak mot andra människor. That’s it. Jag vill inte tjäna pengar på att vara elak mot människor som vill göra gott. Det är ju bara en fråga om business, säger han till Aftonbladet enligt Expressen och fortsätter:

– Men att snacka skit om andra människor, som han då verkar ha gjort mot mig, det är att göra karriär på andra människors engagemang. Och det kan jag tycka är snuskigt. Jag tycker att han är en idiot om jag ska vara helt ärlig.