Nya bilderna på Estelle skapar rubriker utomlands – här stjäl hon showen under stora besöket

I tisdags fick kronprinsessan Victoria och prins Daniel celebert besök i form av kung Willem-Alexander och drottning Máxima från Nederländerna. När det var dags för fotografering på slottet fick gästerna en överraskning som satte ett stort leende på deras läppar, nämligen att prinsessan Estelle dök upp och stal showen med sin charm. 

I veckan har kronprinsessparet haft besök av det nederländska kungaparet kung Willem-Alexander och drottning Máxima. Syftet med besöket har varit att stärka bandet mellan Sverige och Nederländerna, men relationen mellan de båda ländernas royalieter är redan starkare än man tror. 

Oro för kidnappning

Bland annat så är kronprinsessan Victoria gudmor åt det nederländska parets dotter – prinsessan Catharina-Amalia

Nyligen rapporterade utländsk media att Victorias guddotter uppgetts vara potentiell måltavla för kidnappning av maffian, vilket skapat en stor oro i kungahuset.

Det eventuella hotet resulterade i att prinsessan på obestämd tid fick lämna Universiteit van Amsterdam där hon studerar,  för att hålla sig säker på slottet Huis Bosch med polisskydd.

LÄS MER: Oron i kungahuset: Otäcka kidnappningsdramat innan statsbesöket

När kung Willem-Alexander och drottning Máxima anlände till Arlanda under tisdagen ökade man säkerheten genom att använda sig av polisens drönare i Gamla stan, på Skeppsholmen och på Östermalm. 

Estelle stal showen med kungen

Men besöket innebar också en hel del roligheter för de inblandade. 

Prinsessan Estelle och prins Daniel.
Prinsessan Estelle och prins Daniel.. Foto: Henrik Montgomery/TT

Som en del av vistelsens fullspäckade schema skulle en fotografering ske på slottet, där kung Carl XVI Gustaf, drottning Silvia, Victoria, Daniel och det nederländska kungaparet skulle medverka. 

Vad gästerna inte visste var att tioåriga prinsessan Estelle skulle dyka upp och sätta guldkant på stämningen. 

Prinsessan Estelle.
Prinsessan Estelle till höger i bild. Foto: Claudio Bresciani/TT

En som blev extra glad av att se henne var kung Willem-Alexander, som är gudfar åt prinsessan Estelle. 

Det fina återseendet fångades på flera bilder, som nu sprids i utländska medier. 

Estelle.
Prinsessan Estelle hälsar på sin gudfar kung Willem-Alexander av Nederländerna. Prinses Estelle groet haar peetvader Koning Willem-Alexander. På inbjudan av H.M. Konungen avlägger DD.MM. Konungen och Drottningen av Nederländerna statsbesök i Sverige 11–13 oktober 2022. Foto: Kungl.Hovstaterna

”Prinsessan Estelle tog huvudrollen när kung Willem-Alexander, hennes gudfar, och drottning Máxima av Nederländerna anlände till Sverige på statsbesök”, skriver den brittiska sajten Royal Central.

LÄS MER: Svenska folkets jubel efter bilden på Estelle och kungaparet – detaljen i bilden smälter våra hjärtan