Petra Marklunds oväntade hyllning till Lill-Babs i Aktuellt rör hela Sverige till tårar

Hela Sverige sörjer artisten Barbro Svenssons bortgång.

Lill-Babs gick bort under tisdagen efter en kort tids sjukdom och blev 80 år.

Artistkollegan och vännen Petra Marklund bestämde sig för att hedra Barbros minne på tisdagskvällen.

När SVT:s tittare sörjde och mindes Lill-Babs i Aktuellts nyhetssändning på kvällen, klev Petra in i studion och framförde en klassisk sång – April, april. Här nedan kan du se hennes fina tolkning av låten.

Petra Marklund lärde första gången känna Barbro Svensson i samband med inspelningarna av den allra första upplagan av Så mycket bättre 2010.

Dessutom fick hon äran att sjunga ett stort medley när Lill-Babs blev invald i Swedish Music Hall of Fame förra året. Då såg det ut så här.

Petra Marklund hyllade Lill-Babs i Melodifestivalen 2018

Även i Melodifestivalen 2018 tidigare i vintras gjorde Petra en fantastisk tolkning av Barbros En tuff brud i lyxförpackning. 

– Det var verkligen så otroligt mäktigt att få hylla henne, jag vet att hon uppskattade det jättemycket. Det kommer att ta tid att förstå att hon är borta men hon har haft ett fantastiskt liv och hon kommer att leva kvar, säger Petra Marklund till Sveriges Radio.

”Tack för att du satt guldkant på mitt liv”

Efter beskedet om musikikonens bortgång på tisdagsförmiddagen uttryckte Petra sitt deltagande i sorgen genom att lägga ut en bild på de två tillsammans.

– Tack för att du inspirerat, satt guldkant på mitt liv och för alla många roliga minnen jag fick dela med dig, skrev Petra som dök upp i tisdagens Aktuellt-sändning i SVT för att sjunga en låt till Barbros ära.

”Hon var som Sveriges mamma”

I SVT:s nyhetsprogram avslutade Marklund med att sjunga Lill-Babs klassiska Melodifestivalbidrag April, april från 1961.

– Många säger att hon var som Sveriges mamma, och det märker man. Det är många som har ringt till mig och varit jätteledsna. Jag tror att hon har varit med i oss alla. Jag är jättechockad. Hon skulle leva för evigt, säger Petra Marklund till Expressen.

Här kan man höra när Petra sjunger. Jag ryser, tack så mycket för detta Petra! Jag tror Barbro ler i sin himmel.

[arve url=”https://www.facebook.com/svt/videos/1946627028713209/” aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela gärna denna video vidare om du också uppskattar Petra Marklunds hyllning till Lill-Babs. 

Vila i frid, Barbro.