Prinsessan Madeleines vrede i SVT: ”Det är helt oacceptabelt”

När det kommer till offentliga tillställningar och framträdanden är prinsessan Madeleine sällsynt i jämförelse med sina syskon. Då hon lever sitt liv i USA sedan en tid tillbaka blir det vid särskilda tillfällen som prinsessan åker hem till Sverige. Och då är hon bra på att hålla sig diskret.

Men i SVT:s program ”Året med kungafamiljen”, får tittarna en djupare inblick i prinsessan Madeleines liv och vad hon brinner för.

Foto: TT

I SVT:s ”Året med kungafamiljen” bjuder prinsessan Madeleine på er mer allvarlig sida än den folket känner till.

Prinsessan Madeleine.”Det här är inte klokt”

När samtalsämnet leder in på Childhood, välgörenhetsorganisationen som prinsessan och drottning Silvia arbetat med i många år, ilsknar hon till. Anlendningen är den starka drivkraft prinsessan känner för att hjälpa barn och unga utsatta.

– Jag bär de berättelserna inom mig och jag tänker mycket på dem. Men på något sätt vänder man det till att bli en kraft istället, man vill bara göra ännu mer och man känner nej det här är inte klokt att ett av fem barn blir någon gång utsatt för sexuella övergrepp. Det är helt oacceptabelt, säger prinsessan Madeleine och skakar frustrerat på huvudet.

Prinsessan Madeleines engagemang och arbete för barn och unga är beundransvärt. Dela gärna om du skulle vilja se mer av Madeleine.