Nya deltagare i Robinson: Allt om Desirée, Elin, Tommie och Henrik i Lag Väst

Ingenting har gått som förväntat i årets säsong av Robinson. Först fick hela lag Syd salmonella, och därefter insjuknade flera av dem i covid-19 och fick lämna ön med omedelbar verkan. Kvar av laget var endast två personer som fick sitta ensamma i karantän i tolv dagar. Alla gränsländare har fått komma in och bilda ett eget lag, och nu senast – har ett gäng nya deltagare kommit in för att röra om i grytan. 

– De ser ut som gladiatorer. De ser galet vältränade ut, säger Mattias Pettersson i onsdagens avsnitt. 

Här är allt om de nya deltagarna i Robinson 2022. 

Allt började som det brukar i Robinson, med Lag Nord och Lag Syd. När det sistnämnda laget fick isoleras efter ett covid-19-utbrott hade Lag Nord inga att tävla mot. Då tog man in gränsländarna som fick bli “Lag Öst”. 

När det som fanns kvar av Lag Syd, det vill säga Filip och Hanna, härdat ut tiden i karantän var det dags för dem att återvända till tävlingarna. Då fanns det alltså ett Lag Syd, ett Lag Nord och ett Lag Öst. 

“Tycker ni att det fattas någonting?”, frågade Anders Öfvergård deltagarna i onsdagens avsnitt. Varpå Jessica förstår vad som är på gång och svarar “Lag Väst”. 

Hanna och Filip i Robinson.
Foto: TV4

Robinson 2022 nya deltagare

De nya deltagarna i form av Lag Väst är inga mindre än Elin Brynzér, 25, Tommie Gyllin, 38, Desirée Renfors, 28, och Henrik Appelberg, 45.

LÄS MER: Allt du inte visste om Angela i Robinson

Elin Brynzér i Robinson

Elin Brynzér bor i Göteborg där hon pluggar ekonomi på högskolan. I en intervju med Kungsbacka-Posten berättar hon att de som känner henne blev chockade när de fick veta att hon sökt till Robinson. Detta då hon vanligtvis är en tjej som gillar att klä sig i klänning och klackskor. 

– Jag lever ett ganska bekvämt liv och har aldrig utsatt mig för något liknande. Jag gillar att gå i klänning, ha långa naglar och använda högklackat. Men jag pressades både fysiskt och psykiskt, säger Elin Brynzér till tidningen. 

Nya deltagare i Robinson 2022.
Nya deltagare i Robinson 2022. Foto: TV4

Tommie Gyllin i Robinson

De som funderar på var de sett mångsysslaren Tommie Gyllin, 38, tidigare kan sluta undra. För några år sedan skapade han och kompisen Mattias Risberg (känd från Outsiders) rubriker när de tog sig an utmaningen att lifta från Kumla till Thailand. 

LÄS MER: Anders Öfvergårds stora ilska – ryter ifrån efter fräcka fusket i Robinson: ”Så djävulskt besviken”

Desirée Renfors ”Maskinen”

Desirée Renfors presenterade sig själv med beskrivningen “är en maskin”, och Lag Nords lagledare Peter tog henne på orden. 

“Hon ser ut som en maskin”, säger Peter i Robinson. 

– Jag är en jävla maskin. Jag är jävligt stark, både psykiskt och fysiskt. Jag är här för att pressa mig själv och se när jag brister, när jag knäcks. Jag är också jävligt lojal och omtänksam.

Desirée jobbar som personlig tränare i Stockholm. 

Henrik Appelberg

Henrik Appelberg är den äldsta i det nya gänget. Han jobbar som idrottslärare och hoppas att hans erfarenheter från yrket ska hjälpa honom i laget. Henrik är 45 år och bor i Habo, Jönköping. 

Vad tror du om de nya deltagarna och nya lagen i Robinson? Dela gärna med dig av dina tankar i kommentarsfältet på Facebook.