Malin Berghagens bekännelse om pappa Lasses sista tid – nu är hon redo att förlåta: ”Så hans själ blir fri”

Malin Berghagen har delat med sig av sina tankar kring relationen med pappa Lasse.

I ett blogginlägg berättar hon om kraven hon hade på sig själv under Lasse Berghagens sista tid i livet.

Så väljer hon att hedra sin pappa.

Malin Berghagen, 57, är dotter till Lasse Berghagen och Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

Genom sitt liv har Malin varit verksam som både skådespelare, författare samt sångare och figurerat i mängder av olika sammanhang.

Malin är även aktiv inom yoga och är dessutom yogalärare. På hennes blogg skriver hon ofta inlägg om hennes inre resa och tankegångar, i förhoppning om att inspirera andra.

Tankarna kring relationen med pappa Lasse

I ett av hennes senaste inlägg på bloggen så skriver hon om inre energi och vikten av att ta ansvar för sitt eget välmående.

I inlägget så delar hon även med sig av några reflektioner kring pappa Lasses sista tid i livet.

Ett exempel på det som dränerat mig på energi i höst är alltså inte att jag har haft och har sorg som jag inte har gråtit ut. Jag har gråtit massor. Dock inte tillsammans med någon. Jag blev inte heller tömd på energi pga att pappa gick bort. Det gjorde ont. Det var heartbreaking MEN jag var ganska klar med tidigt att det här troligen inte kommer gå så jag var undermedvetet beredd. Det som dränerade mig var att jag gav ALLT för att vara den perfekta dottern för en döende pappa, hans familj och hans vänner. Ett sista försök till ” Se mig, älska mig..” Jag gav allt för att bli älskad av någon jag alltid kämpat för att bli sedd av och han dör ändå och utan att någonsin kunnat se vad jag gjorde”, skriver Malin och fortsätter:

Kärleken var inte villkorslös. Ingen tog heller något ifrån mig. Ingen fråntog mig någon energi som var min. JAG dränerade MIG. För mitt fokus var HELT fel. För jag fick innerlig kärlek tillbaka från hans familj och hans vänner och hans fans. Den var enorm. Tacksamheten från alla dessa människor som jag fanns där för var klar och ren. Men jag tog inte in den så den läkte mig och gav mig energi för att läka mig. Mitt fokus var att få pappas kärlek in i det sista.

Malin Berghagen, Lasse Berghagen
Foto: Instagram/ @mberghagen

Fina sista hälsningen till pappa

När Malin skriver inlägget befinner hon sig på Bali. För att hedra minnet av pappa Lasse så valde hon att delta i en speciell ceremoni som hon berättar om.

Idag på Bali går de till templen för att be och ge gåvor för de som dött eller de som snart ska kremeras. Så jag har bett min hotellvärdinna göra en till minne av min pappa. Jag ska be havets gudinna om tillåtelse att göra denna ceremoni. Jag ska sedan be om förlåtelse för min pappa och vad som än behöver förlåtas i vår relation så hans själ blir fri. Och sedan ska jag be havet ta emot min gåva. Och jag gör det inte för att pappas själ, vart än han är, ska älska mig och se vad jag gör. Jag gör det för att hedra honom och allt han lärde mig om livet och om mig själv. Och det liv fick tack vare båda mina föräldrar. Jag gör det av villkorslös kärlek och själslig frihet. För honom, för mamma men också för mig.

Tack för att du delar med dig av dina tankar Malin. Hoppas att du mår bra.

Vad tänker du om Malins reflektioner? Skriv gärna en kommentar på Facebook!