Spelet bakom Lars Lerins julvärdsbesked: ”För fem år sedan…”

Lars Lerin står nu klar som den person som kommer axla rollen som årets julvärd i SVT.

Men vad kanske många inte vet är att en händelse i hans förflutna kan ha lett till uppdraget.

Julen är inte detsamma om det inte finns en julvärd i tv-rutan som firar in högtiden på riktigt.

Sedan många år tillbaka är det en tradition att se en känd svensk person axla uppdraget som julvärd i SVT, och detta år blev ingen undantag.

Det blev ett rejält glädjerus bland Nöjeslivets läsare när det stod klart att folkkära konstnären och programledaren Lars Lerin kommer bli årets julvärd i SVT.

– En julvärd betyder mycket för många äldre. Även yngre människor uppskattar den här traditionen som de haft med sig sedan de var barn och som hör julen till. Det spelar ingen roll hur gammal man är och hur många gånger man sett Kalle Anka och hans vänner, så skapas den där julstämningen. Man blir liksom barn på nytt, och tänker både framåt och kanske på de man firat jul med tidigare i livet och som kanske inte finns längre, säger Lars Lerin i ett pressmeddelande.

Lars Lerin
Foto: SVT

LÄS MER: Lars Lerins värmande ord till svenska folket – hyllas nu efter beskedet: ”Det absolut bästa valet”

Okända händelsen

Men att Lars Lerin just fick detta uppdrag. Kanske trots allt inte riktigt var så oplanerat som det tycks vara från tv-profilens sida.

Fredrik Wikingsson som själv är programledare spådde just denna händelse för flera år sedan.

”Hahahaha den HÄR något skakigt photoshoppade bilden gjorde vi när vi pitchade första Lerin-programmet på SVT för typ fem år sen. Pitchen avslutades med denna bild och att jag sa ”Den här mannen är en NATIONAL TREASURE WAITING TO HAPPEN, inom några år är han JULVÄRD!!!!” Så KUL och PERFEKT att han (och Junior) blir det, just det här året. Älskar dem”, skriver han på Instagram och fortsätter:

”Älskar människorna som jobbar med dessa program. Upplevde en sällsam GLÄDJE över detta besked. Tror det – mot alla odds – blir den bästa julaftonen någonsin”.

Så roligt att höra! Du är verkligen som gjord för detta uppdrag Lars! Vi önskar dig all lycka framöver!