Stenhård kritik mot Charlotte Perrelli efter beslutet för barnen – nu upprör bilderna: ”Tragiskt och osmakligt”

Charlotte Perrelli möts av stenhård kritik – efter nya bilderna med ”blackface” i sociala medier.
Stjärnan försvarar nu inlägget.
– Vi var enbart inbjudna till detta då det firas på detta sätt där vi bor, skriver hon.

Artisten Charlotte Perrelli har firat in det nya året i Spanien, och i sociala medier delar hon med sig av bilder från sin vardag. Fans och vänner kan alla följa ”Take me to your heaven”-sångerskan som vann Eurovision Song Contest för Sverige redan 1999 och därefter blev en firad stjärna i landet.

Men nu möts hon av tuff kritik från flera följare – efter att ha delat flera bilder från Spanien.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20210219 Charlotte Perrelli efter fredagens genrep inför helgens tredje deltävling av Melodifestivalen i Annexet. Foto: Jessica Gow / TT
STOCKHOLM 20210219 Charlotte Perrelli efter fredagens genrep inför helgens tredje deltävling av Melodifestivalen i Annexet. Foto: Jessica Gow / TT

– Ikväll kom Los Reyes Magos (de tre vise männen) till barnen och lämnade julklappar! De var otroligt taggade när de fick krypa in i deras helikopter och ta emot presenterna. Renarna orkade inte hela vägen till Spanien…… sedan åkte vi till Benahavís och såg tåget. Även om alla avskyr godiset så ska de ändå samla in en massa när det kastas ut från vagnarna av kungarna och deras nissar, skriver Perrelli i inlägget.

I bildspelet (som man kan se nedan) har Perrelli postat flera bilder från det traditionella spanska firandet med de tre vise männen – där en av dessa målat sig svart i ansiktet, ett så kallat ”blackface”. Det är en typ av teatersminkning som anses skapa ett stereotypt porträtt av svarta och metoden har kritiserats hårt.

Artikeln fortsätter under bilden.

Flera av Perrellis följare reagerar starkt på att en av de tre vise männen målat sig i ett så kallat ”blackface”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Instagram @laperrelli

– Blackface öppet på sociala medier 2024. Har vi inte kommit längre än så? Tragiskt och osmakligt, skriver en följare.

– Målade färgade ansikten, känns väldigt opassande och smakligt, skriver en annan följare.

– Du har själv valt att lägga ut detta på din Instagram. Du är en offentlig person, mamma och förebild inte bara för dina egna barn utan möjligen även för andra. Det är 2024 nu, räkna med att folk reagerar och kritiserar rasism utan att blinka. Oavsett om ni valt dessa utstyrslar eller ej så väljer du att lägga upp det. En kan ju hoppas att du förklarat för barnen varför detta är problematiskt, skriver ytterligare en kritisk följare i en kommentar till inlägget.

– Måste man delta i allt man blir inbjuden till? Känns det inte rätt kan man avstå, skriver en fjärde.

Perrellis svar på kritiken

Efteråt har Perrelli uppdaterat inlägget och svarat på kritiken.

– Tänkte bara förtydliga då det tydligen behövs….Vi har inte beställt de tre kungarna och därmed har vi inget med utseende och valet av hudfärg att göra. På kungarna. Vi var enbart inbjudna till detta då det firas på detta sätt där vi bor, skriver Perrelli.

Artisten vill även göra ytterligare ett förtydligande om det hela:

– Vi var inbjudna till ett event och hade inget med det att göra så kritiken är helt felriktad. Alla barn i området var inbjudna att komma och få presenter av de tre kungarna. Vi hade ingen aning om någonting och var bara gäster, skriver Perrelli till Aftonbladet.

Vad är era tankar om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev