STORT GRATTIS: Rickard Olsson-Essé fyller 55 år – så ska folkkära programledaren fira födelsedagen

Rickard Olsson-Essé, 54, har varit programledare i svensk tv sedan mitten på 90-talet.

Nu fyller han 55 åt och så här ska han fira.

Rickard Olsson-Essé har en lång och gedigen karriär bakom sig. Han har bland annat programlett tv-program som Bullen och Söndagsöppet.

Foto: Noella Johansson/TT

Under tio års tid ledde han också SVT:s långkörare Vem vet mest. Men när kanalen gjorde om programformatet valde Rickard att lämna, och började i stället som programledare på Bingolotto på TV4.

Programleder Star FM

Men i april 2020 kom beskedet att Rickard lämnar och tar ett steg tillbaka från tv-rutan.

I stället skulle han ta klivet in i radiobåset.

– Herregud, jag har varit i tv varje säsong höst och vår. Jag gjorde Bullen, Söndagsöppet, Nyhetsmorgon, Bingolotto varje vecka, Vem vet mest varje dag. Jag har varit i rutan minst en gång i veckan ända sedan 98, sade Rickard i en intervju med Expressen.

Numera kan svenska folket bland annat höra honom i radiokanalen Star FM där han är programledare varje vardag mellan klockan 15-19.

Måndagen den 7 februari fyller Rickard Olsson 55 år. En ålder som kom alldeles för snabbt, om man frågar honom.

– Vad hände med tiden? Jag hade planer på att starta en podd ”Hjälp, jag fyller 50”, men nu fyller jag 55, säger Rickard Olsson till Nöjeslivet.

Firas med överraskning

Rickard har själv inte planerat något stort firande men har fått en hint om att det kan bli något festligt på hemmaplan.

– Det är ju lite sordin på tillvaron. Det är omikron och restriktioner, munskydd och skit. Så vi får se, men det kan eventuellt vara en överraskning på gång på hemmaplan, säger han till Newsner.

Vad roligt, tänker några nu. Men Rickard är inte den sorten som längtar efter att överraskas.

– Nej, nej jag gillar inte att bli överraskad. När jag fyllde 50 kom min mamma in med tårta i Vem vet mest och jag tänkte bara ”För i helvete, försvinn”. Hur skulle jag fixa den uppgiften, jag var ju tvungen att hålla god min, säger Rickard till Nöjeslivet och tillägger:

– Men, det blir ju alltid ett minne för livet ändå.