Suzanne Reuter fördes akut till sjukhus efter kollaps – läkarna missade allvarliga felet

Suzanne Reuter har under hösten varit högaktuell i rollen som matriarken Helga Löwander i dramaserien ”Vår tid är nu” som gjort stort succé på SVT. Nästa år kommer biopubliken åter få se henne i kommande storfilmen ”Lyrro” – en uppföljare till 90-talsklassikern ”Yrrol” och tv-serien ”Lorry”.

Men allt har inte varit guld och gröna skogar för den folkkära skådespelaren som nu berättar om hur hon fördes akut till sjukhus efter att ha kollapsat.

Först fick hon höra av läkarna att det berodde på stress, men det visade sig vara fel.

– Jag visste att de hade fel, säger hon till 1,6-miljonersklubbens medlemstidning.

Det var sommaren 2015, för ungefär två och ett halvt år sedan, som Suzanne Reuter, 65, drabbades av plötsliga svimningsanfall. Skådespelaren hade också yrsel och kände hur kroppen inte mådde bra. Det var då hon också sökte läkarhjälp.

Då fick Reuter höra att anledningen troligen var utmattning och stress. Men Suzanne kände på sig och var säker: Det kunde inte stämma.

Därför fortsatte hon att propsa på om att de borde göra en vidare undersökning.

– Jag fick höra att orsaken säkert var stress och utmattning, men jag visste att de hade fel. Det här handlade inte om stress, säger hon till 1.6-miljonersklubbens medlemstidning uppger Expressen.

Foto: TT

– Säkert upplevdes jag som besvärlig, men jag var påläst, och tänkte definitivt inte åka hem och fortsätta att svimma utan att veta om dess orsaker. Mitt liv är mitt, säger Suzanne Reuter.

Reuter ville då att en ILR skulle opereras in i kroppen – för att övervaka och kontrollera hjärtaktiviteten.
Hon opererades och det var då som läkarna upptäckte vad som var fel med skådespelaren. Hon hade drabbats av ett allvarligt hjärtfel. Sjukdomen var ovanlig och det handlade om förmaksflimmer. Reuters hjärta slog oregelbundet och snabbare.

Nu berättar Reuter om sin ovanliga sjukdom, troligen för att fler ska få upp ögonen för den, och säger bland annat hur hjärtslagen rusade från 74 till 240 på bara någon sekund.

Hon opererades och fick mediciner men mådde inte bättre. Läkarna ville då göra en till operation, och Reuter fick diagnosen förmaksarytmi. Eftersom ”anfallen” går över snabbt är detta svårt att mäta, och därför hade sjukdomen varit dold för läkarna.

Tack och lov mår Suzanne Reuter mycket bättre i dag, och hon har berättat att hon är redo för nya utmaningar!

Suzanne Reuter i Vår tid är nu. Foto: SVT

Dela gärna vidare för att sprida Suzannes historia om denna ovanliga sjukdom vidare, så att fler får upp ögonen för den.