Tidigare SVT-profilen till sjukhus efter trafikolycka

Under söndagskvällen skulle tidigare SVT-profilen Rikard Palm ta bilen för att ta en promenad med hunden i en park.

Men den glashala vägen gjorde att bilen gled och krockade rakt in en björk.

– Smällen var så kraftig att hunden for rakt genom gallret och träffade instrumentbrädan, säger Rikard Palm till Expressen.

Att bege sig ut när det är halt väglag kan lätt leda till en olycka. Men det är inte alltid lätt att upptäcka isen som förrädiskt nog kan vara dold för ögat.

För Rikard Palm, tidigare SVT-profil blev blixthalkan ett skrämmande uppvaknande.

Under söndagskvällen skulle han tillsammans med sin hund ta en biltur, för att ta en promenad i en park när halkan slog till.

– Jag körde i runt 70 kilometer i timmen, det kom en kurva och jag fortsatte rakt fram helt enkelt. Smällen blev så kraftig att hunden for genom hundgallret längst bak och slog i instrumentbrädan så att luftkudden på passagerarsidan löstes ut, säger Rikard Palm från bädden på Södersjukhuset där han vårdades under natten mot måndag, säger Rikard Palm till Expressen.

Tidigare SVT-profilen Rikard Palm i trafikolycka med sin hund. Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

Rikard Palm kunde skickas hem under måndagsmorgonen

Sedan krockade bilen med en björk och en förbipasserande ringde 112.

Hunden överlevde som tur var och fick vårdas tillsammans Husse på Södersjukhuset.

Under måndagsmorgonen skickades Rikard Palm hem, men hans svåra smärtor gjorde att han hade haft svårt att sova under natten.

– Det är i nacken och bröstsmärtor, antagligen på grund av säkerhetsbältet. Sedan har jag lite skärsår, säger han till tidningen.

Nu i efterhand ångrar Rikard Palm att han begav sig ut med bilen. Foto: SVT/Youtune

Bilen varnade om halt väglag

Nu i efterhand ångrar sig Rikard Palm starkt att han gav sig ut i kvällsmörkret med bilen.

– Jag hade redan börjat inse att det var för mörkt. Så jag tänkte att jag skulle vända och kasta boll med hunden i stället. Men så kommer den där jävla 90-graderskurvan i stället. Hundra meter innan kurvan varnade bilen för att temperaturen hade fallit till noll och att det kunde vara halt. Det var inte halt innan – men det blev det, säger han till Expressen.

Oj man får verkligen ta det lugnt i trafiken. Olyckan kan komma närsomhelst! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till Rikard!