Foto: TV4

Tilde de Paula Ebys fina stöd till Jenny Strömstedt – efter otäcka kollapsen i TV4

Bilderna i direktsändning var otäcka.

Jenny Strömstedt föll ihop på golvet i TV4:s studio.

Efteråt förklarade programledaren att hon mår bra.

Nu får hon stöd från kollegorna.

Det var i onsdagens kvällssändning kring Palmemordet som Jenny Strömstedt plötsligt föll ihop på golvet. I direktsändning intervjuade den omtyckta programledaren chefsåklagare Krister Petersson om fallet.

Foto: TV4

Tv-kanalen bröt sedan för reklam och när sändningen återupptogs hade TV4-nyheternas Anders Kraft klivit in i Strömstedts ställe.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, sade Kraft i direktsändningen.

LÄS MER: Strömstedts första ord – efter otäcka bilderna i TV4

Jenny Strömstedt kunde senare under kvällen lugna tittarna. I ett inlägg på Instagram förklarade hon att hon mår bra.

”Förvånad, aningen butter över att jag missade alla intressanta gäster, och kanske känns det lite skämmigt ovanpå det”, skriver Strömstedt, som tidigare under dagen förklarat hur hon firat dotterns student.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energiintag osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig”.

Strömstedt passade också på att tacka för det varma stöd hon fått via sociala medier.

Samtidigt har det också rapporterats hur SVT-programledaren Carolina Neurath skrivit hånfullt om Strömstedts kollaps i sociala medier.

”Text jag kommer radera snabbt: vissa svimmar inte i sändning. Eller efter”, stod det i ”Morgonstudion”-programledarens inlägg, tillsammans med en bild på sig själv med ett glas i handen och en SVT-kollega på en uteservering i Stockholm.

Foto: TV4

Neurath raderade sitt inlägg efter en stund. Nöjeslivet har sökt SVT för en kommentar.

LÄS MER: SVT-profilens hånfulla ord efter Strömstedts kollaps

Samtidigt får Strömstedt nu massivt stöd från kollegorna på TV4.

”Kärlek Jenny! Inget skämmigt över att vara människa ❤️, skriver Tilde de Paula Eby i en kommentar till inlägget.

Foto: Instagram

Kommentaren har i skrivande stund fått över 400 gilla-markeringar, och en annan av Strömstedts följare uttrycker i samband med Tildes kommentar: ”Så fint skrivet ❤️.

https://www.instagram.com/p/BojBAb0nkfr/

Flera andra tv-kollegor har hört av sig till Jenny Strömstedt via Instagram. Bland dessa hittar vi Nyhetsmorgon-profilerna Soraya Lavasani och Anders Pihlblad som skriver följande:

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Nu skickar vi allt vårt stöd till Jenny Strömstedt!