Trotsade alla odds – hon blev världens första skönhetsdrottning med ”Downs syndrom”

Historien med irländska Kate Grant, är en sann saga. 2018 blev hon världens första skönhetsdrottning med ”Downs syndrom”.

Nu gör hon stor succé igen som modell och ambassadör för ett stort sminkföretag, där hon att modebranschen ska inkludera alla.

– Hon låter inga hinder stoppa henne. Hon säger att ”Downs syndrom definierar inte mig – jag är Kate”, säger hennes mamma Deidre, till Mirror.

Hon låter inga normer eller människor stå i vägen för hennes drömmar. Irländska Kate Grant är skönhetsdrottningen som för första gången i världen fick titeln med ”downs syndrom”.

Nyligen vann hon även Teen Ultimate Beauty Of The World-tävlingen, dominerade på catwalken vid Belfast Fashion Week och har medverkat i ”This Morning”-programmet på ITV.

Kate Grant arbetar idag på sminkföretaget Benefit, där hon även får möjligheten utifrån hennes tjänst som ambassadör där, informera om vikten av att alla ska inkluderas i mode och sminkbranschen.

I en intervju med brittiska Mirror, berättar Kates mamma om hur stolt hon är över hennes dotter.

– Hon banar vägen för människor bakom henne, säger Deidre, Kates stolta mamma, till Mirror och fortsätter:

– Kate är medveten om det och vill sprida medvetenhet kring inkludering för människor med funktionsvariationer och det är vad hon alltid har gjort. Hon är medveten om att hon att hon kan göra det på ett sätt som vissa av hennes vänner inte kan och använder sin röst för deras skull.

”Låter inga hinder stoppa henne”

Företaget Benefit som Kate Grant arbetar för har över 2000 affärer i fler än 30 länder.

– Hon har en stor drivkraft att bli en supermodell. Jag älskar hennes optimism och som hennes mamma kommer jag alltid finnas där och stötta henne, säger mamma Deidre.

– Hon låter inga hinder stoppa henne. Hon säger att ”Downs syndrom definierar inte mig – jag är Kate”.

Vi älskar dig Kate! Du är en sann inspiration för oss alla, fortsätt ditt vackra och viktiga arbete! Skicka kärlek till Kate Grant på vår Facebooksida.