TV4-profilen bryter tystnaden om kampen – känslosamma orden om sjukdomen

Hon har snabbt blivit en av TV4:s klarast lysande nyhetsstjärnor.

Nu berättar nyhetsankaret Matilda Boza, 29, om sin dolda sjukkamp utanför tv-rutan.

29-åriga Matilda Boza är ett av TV4:s unga stjärnskott som snabbt blivit en självklar del av kanalens nyhetsutbud. Hon leder direktsändningar året runt och syns i såväl nyhetsuppdateringarna som Nyhetsmorgon och Efter fem.

På torsdagsmorgonen syntes hon som så många gånger förr läsa nyheterna i tv. Men vad många tittare inte känner till är att hon nyligen genomgått en tuff kamp utanför tv-studion.

Journalisten och programledaren rapporterar, som de flesta andra i dessa tider, mycket om coronaviruset.

Nu berättar Matilda, 29, att hon själv drabbats av pandemin.

Foto: TV4

I ett känslosamt inlägg på sociala medier bryter hon nu tystnaden om sin kamp mot covid-19. Den unga nyhetsuppläsaren befinner sig långt ifrån riskgrupp vad gäller åldern, men poängterar för tv-tittarna att vem som helt kan drabbas av sjukdomen.

”Alla kan drabbas! För en månad sen testade jag positivt för covid-19”, skriver Matilda Boza på sin Instagram där hon lagt upp ett foto från sjukhussängen.

Lugnande besked: ”Mår bra i dag”

TV4:s nyhetsankare förklarar att hon kände av flera symtom som stämmer in på sjukdomen. Samtidigt lugnar hon tv-tittarna och förklarar att hon mår bra nu.

”Efter flera dagar med hög feber fick jag åka till akuten med tung andning. Otroligt tacksam för sjukvården och för att jag mår bra idag. Ta hand om er”, skriver Matilda.

Tack för att du delar med dig av din upplevelse, Matilda, och skönt att höra att det gick bra.

Nu hjälps vi åt att påminna varandra om att hålla avstånd, tvätta händerna och ta till oss av myndigheternas rekommendationer.