Vänner och familj tog rörande farväl av Rikard Wolff – nu har han förts till sista vilan

Den 17 november i år avled folkkäre skådespelaren Rikard Wolff till följd av kol och lungemfysem. Under sitt 59-åriga liv hann han göra ett starkt intryck på personerna i hans liv, för att inte nämna skådespelarkollegor och en enorm publik. Igår samlades nära och kära för att ta ett sista farväl under begravningen.
– Det var vackert, sorgligt, värdigt. En avskalad, enkel ceremoni, säger kusinen Benjamin Wolff till Expressen.

Under måndagen samlades familj och vänner för att ta farväl av Rikard Wolff under en privat och känsloladdad ceremoni.
– Det är så svårt, det är så svårt att ta farväl. Det var många människor där som brydde sig mycket om honom. Nära vänner som vi har velat bjuda in till detta, som har funnits i hans liv och som har varit betydelsefulla, säger kusinen Benjamin Wolff till Expressen.

Wolffs sista hälsning på Instagram

Rikard Wolff tillbringade sin sista tid i livet på sjukhus, men det är inte så han blir ihågkommen. In i det sista brydde sig Rikard om sina nära och kära och sin publik. Han sista hälsning på Instagram blev:
”Sen slutet av augusti har jag legat på sjukhus. Närmast ses vi i julkalendern. Längtar efter er. Kram och ha en fin helg”.

Minneskonsert för allmänheten

Eftersom att familjen förstått att det finns många som vill hylla och ta farväl av den folkkäre Wolff så kommer de att arrangera en minneskonsert på Kulturhuset Stadsteatern, dit allmänheten bjuds in.

Rikard Wolff har gjort ett starkt intryck på många, och det är omöjligt att inte tycka om honom. Dela gärna för att hedra hans minne.