”Veckans brott stoppas – ställer in resten av säsongen

Tidigare under dagen kom beskedet att Suzanne Axell stoppas från att medverka i ”Fråga doktorn”.

Nu meddelar SVT att ”Veckans brott” ställs in resten av säsongen.

– Vi behöver ställa om de personella resurserna och ta de som jobbar med agenda till nyheterna, säger SVT:s pressansvarige Camilla Hagert till Aftonbladet.

SVT kan inte längre sända populära ”Veckans brott”.

Programmet som är på sin nittonde säsong har nu tvingats ställa in resten av säsongen – till följd av coronaviruset.

– Det stämmer. De har flyttat alla personella resurser till nyheterna i stället. De kortar säsongen med tre program, säger SVT:s pressansvarige Camilla Hagert.

Kommande nioende avsnittet av programmet blir alltså säsongens sista.

Camilla Kvartoft.
Programledaren Camilla Kvartoft. Foto: Janne Danielsson /SVT

– Det är en paus för nu och vi återkommer i höst. Camilla Kvartoft, hoppar redan nu in i ”Agenda” och hon kommer stötta upp programmet ännu mer.

Stoppar Suzanne Axell från ”Fråga doktorn”

Under måndagen kom också beskedet att Suzanne Axell stoppas från ”Fråga doktorn”, på grund av corona – detta därför att hon behöver pendla mellan hemmet i Stockholm och studion i Umeå för att vara med.

– Jag bor i Stockholm och har alltid bott i Stockholm. Jag kommer fortsätta att göra grejer för programmet, men jag kommer inte kunna resa själv mellan Stockholm och Umeå. Jag var ute nu tidigt på morgonen tillsammans med en fotograf och gjorde ett inslag till ”Fråga doktorn” om hur de hemlösa har drabbats av coronaviruset, säger Suzanne Axell till Aftonbladet.

Vad tycker ni om SVT:s beslut? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.