Foto: TT

Anställd bryter tystnaden om kungaparet – avslöjar deras svenska favoritartister

Kungen och drottningen tycker precis som de allra flesta att det är härligt att lyssna på musik. Nu delar en anställd med sig av några av de artister som Kungaparet tycker om.

Musik är på många sätt ett universellt språk. Det kan tala när orden inte räcker till, trösta när livet känns tungt och sprida enorm glädje.

Det enar människor, och att lyssna på den musik man gillar är något som de allra flesta tycker är härligt.

Inte minst vår svenska kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

Jubileumsgala på Gripsholms slott

I år firar Sverige 500 år som självständigt land och det kommer firas med en stor jubileumsgala på Gripsholms slott som kungafamiljen arrangerar den 18 augusti.

Självklart kommer det då bjudas på underhållning i form av musik.

Några kanske har frågat sig vilka artister som kungaparet egentligen tycker om och vad för musik de lyssnar på.

Foto: TT

Kungaparet fick önska artister

Nu avslöjar Patrik Krall, producent för galan, för Hänt att kungen och drottningen fått komma med önskemål gällande vilka artister det ska bli.

–Jag ska vara försiktig med att säga, jag vet ju aldrig vad kungen själv har tyckt men vi har fått en beställning från hovet. Man har velat ha en jubileumsafton och högtidshålla det här äventyret som har att göra med 500 år sedan Gustav Vasa tillträdde tronen, säger Patrik Krall till tidningen och fortsätter:

– Jag tror att vi har haft lite fria händer men varje förslag jag har haft gällande artister, upplägg och tankar har jag hela tiden förankrat hela vägen. Så jag vet att de artister vi nu har, Lena Philipsson, Lisa Nilsson och Fredrik Lindström, Symfoniorkestern och inklusive acapella-gruppen Solala, de har uppträtt för kungafamiljen tidigare. De älskar de väldigt mycket.

STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson under årets Allsångsscenen är din på Skansen. Foto: Erik Simander / TT
STOCKHOLM 20200804 Lena Philipsson under Allsångsscenen är din på Skansen. Foto: Erik Simander / TT

”Blivit väldigt uppskattade”

Han berättar även för Hänt att kungaparet var väldigt glada när de fick höra att det blev just Fredrik Lindström som ska leda galan, och även över att Lena Philipsson skulle uppträda.

– Jag tror att jag har kommit med alla förslag men så har jag då föreslagit förslag som jag vet att kungafamiljen gillar för att också då få tillbaka att de verkligen tycker om de förslagen. Så förslagen jag lagt fram har jag varit noga med och valt ut noga innan jag lagt fram de och därför har de också blivit väldigt uppskattade.