Därför fick Victoria kliva in och tillrättavisa pappa kungen – efter plötsliga förvirringen

Nu är Solliden Sessions i full rulle ute vid Sollidens slott på Öland. Men under torsdagen uppstod en viss initial förvirring hos kungen, enligt Expressen. Som tur var fanns då kronprinsessan Victoria på plats och styrde upp.

Sommaren står i full blom och med ljusa kvällar, mängder av grillat och härliga kvällsdopp njuter de flesta rejält.

Svensk sommar är trots allt svårslaget, och en av de saker som gör det så himla härligt är alla konserter och musiken som spelas runtom i landet.

Även kungafamiljen får just nu njuta av årstiden, och för tillfället är bland annat Solliden sessions i full gång vid Solliden slott på Öland.

Under 12 kvällar bjuder där några av våra mest folkkära artister på härliga konserter och ljuva melodier.

”Niklas Strömstedt är en som de valt”

Något som kungen själv tycker är väldigt härligt.

– Kungen har ju engagerat sig redan från början i det här projektet. Han har varit med och tyckt om både artister, barutbud och dekoration i restaurang och bar. Så han har varit väldigt engagerad, har Patrik Krall som är konsertproducent sagt till Svensk damtidning.

Kungafamiljen: Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, prins Daniel, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna
Kungafamiljen: Prinsessan Sofia, prins Carl Philip, prinsessan Madeleine, prins Daniel, drottning Silvia, kung Carl XVI Gustaf, prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria och prins Oscar. Foto: Linda Broström/Kungl. Hovstaterna

Även när det kommer till att önska artister så har kungafamiljen en del att säga till om, och kommer med önskemål på vilka de helst vill se.

Och under torsdagen var det äntligen dags för en riktig favorit som de själva valt.

– Jag skulle nog säga att Niklas Strömstedt är en som de valt, det är det, berättar Patrik för tidningen.

Förvirringen som uppstod

På plats fanns då kung Carl Gustaf, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip.

Prins Carl Phlip, prinsessan Sofia, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf
BORGHOLM 20230713 Prins Carl Phlip, prinsessan Sofia, prins Daniel, kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf i publiken under en konsert med Niklas Strömstedt på Solliden Sessions på torsdagskvällen. Foto: Mikael Fritzon / TT / Kod 62360

Enligt Expressen var kungen på bra humör när de kom dit. Men en viss initial förvirring uppstod när de på hans initiativ ställde sig framför pressuppbådet och inte riktigt visste hur de skulle stå uppradade.

Men då pekade kronprinsessan Victoria vänligt ut rätt plats för kungen.

– Det här blir bra. Här kan du stå pappa, här här här, sade kronprinsessan Victoria med ett leende enligt Expressen.

Kungen, Kronprinsessan Victoria
BORGHOLM 20230713 Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf i publiken under en konsert med Niklas Strömstedt på Solliden Sessions på torsdagskvällen. Foto: Mikael Fritzon / TT / Kod 62360

Konserten drog sedan i gång och enligt tidningen verkade kungafamiljen tycka om det, och Niklas Strömstedt ska ha tackat för att de var på plats.