Andreas Weises jättesuccé i ”Stjärnornas stjärna” – här är hans besked om pappa Arne Weise

Andreas Weise har blivit en tittarfavorit i årets ”Stjärnornas stjärna”.

Och han menar att utan familjen och dottern Ava hade det inte varit möjligt.

– Jag tror det här att när man blir äldre och får barn, man brukar ofta lägga ner sin gard, säger han till Nöjeslivet.

Vecka efter vecka har Andreas Weise gjort succé i ”Stjärnornas stjärna”. Men artisten själv trodde aldrig han skulle nå final.

– Nej, det är det ödmjuka svaret, men också det sanna svaret. Jag trodde inte jag skulle gå så här långt. Däremot fick jag en känsla i första programmet. Nu ska jag inte gå in i ytterligare ett sammanhang och åka ut efter häften, säger han till Nöjeslivet och syftar på sin ”Idol”-resa 2010.

I takt med juryns lovord började dock hoppet om en final växa.

– Efter några veckor började det bli tydligt att juryn var väldigt favoriserande mot mig och Mariette. Kritikmässigt kändes det som att det alltid var oss de lyfte. Inte hela tiden, men ganska ofta. Då kände jag att det kanske går rätt långt det här.

Nu när han står i final inser Andreas Weise att programmet passat honom perfekt. Weise, som både programlett, gjort musikal och turnerat, har kunnat använda alla de saker han lärt sig genom åren när han ska tolka olika genrer.

Andreas nya liv som pappa: ”Lägger ner sin gard”

Andreas Weise förklarar att han är tacksam för att han fått chansen i programmet.

– Sen ”Idol” har jag hållit på i nio år i branschen. Jag har åkt på mina smällar. Trots att man är känd och har något som är tillräckligt bra för att vara i branschen åker man på det ändå, säger han och fortsätter.
– ”Idol” för mig betydde att jag blev känd, men jag slog inte igenom där. Det fick ta några år att bygga nånting. Jag känner att det här har blivit genombrottet jag längtat efter. Det här är den respons jag sökt som artist i hela mitt liv.

Andreas Weise inledde 2018 på bästa sätt, då föddes hans och sambon Sofia Branges dotter Ava Weise. Han att papparollen påverkat honom till det positiva när det kommer till artisteriet.

– Jag tror det här att när man blir äldre och får barn, man brukar ofta lägga ner sin gard. De här lagren som finns, säger han.

– Man kan fokusera på det man tycker är kul, att stå på scen och inte bara tramsa bort det.

Foto:Janerik Henriksson / TT

Andreas Weise om stödet från Arne Weise

Just familjen och stödet därifrån betyder extremt mycket för Weise. Så även föräldrarna Arne Weise och Agneta Malmberg som stöttar sin son i allt det gör. Vad det verkar kommer pappa Arne dock inte vara på plats för att se sin son i finalen.

– Det tror jag inte. Han är rätt gammal, han är 89 år, säger Andreas Weise, som dock tror att föräldrarna följer direktsändningen.

– Det antar jag att han gör. Jag har inte haft så mycket tid att prata med någon i min familj de senaste veckorna. Men det är klart mina föräldrar stöttar så mycket de bara kan.

Finalen i ”Stjärnornas stjärna” sänds på TV4 den 4 maj, klockan 20:00.

Andreas är verkligen en vinnare oavsett vad som händer! Dela om du vill att han vinner ”Stjärnornas stjärna”.