Foto: TV4

Anna Brolin ryter ifrån – efter elaka kroppshånen: ”Får höra att jag är för fet för att vara med i tv”

Anna Brolin har fått nog.
Nu sätter hon ner foten mot elaka kroppshånen.
– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna, säger den populära programledaren till Amelia.

Alltid med ett härligt och varmt leende på läpparna välkomnar hon tv-tittarna till ännu ett program.

Anna Brolin, 41, är den mångsidiga sportjournalisten på TV4 som på senare år blivit programledare även för andra program, utanför idrottens värld. Hon fick ta över ”Farmen” inför förra säsongen, och leder med jämna mellanrum kanalens eftermiddagsprogram ”Efter fem”.

På torsdagen var hon tillbaka i det senare programmet tillsammans med kollegorna Henrik Alsterdal, 41, och Maximilian Artell, 30.

Men samtidigt som Anna glänser i rutan, får hon också motta en hel del elaka kommentarer på nätet.

Nu ryter hon ifrån mot dessa ord.

– Jag blir fortfarande förvånad över digniteten på elakheterna. Finns det ingen gräns? Jag får höra att jag är för fet för att vara med i tv efter nästan varenda sändning. ”Hur kan du ha på dig så kort och tajt kjol när du ser ut så?” Vad är det som triggar folk att skriva så? säger Anna Brolin till Amelia.

Hon ifrågasätter idealet hos vissa tittare, och frågar sig om de har särskilda måttkrav på just tv-programledare.

– Jag drar storlek 38, vilket torde anses ganska normalt. Men det verkar finnas någon sorts föreställning om att man måste vara superskinny för att få vara programledare i tv?

”Elakheterna sticker ut”

Samtidigt är Anna Brolin en erkänd och mycket populär tv-profil. Hon får massor av kärlek och stöttning i kommentarsfälten på sociala medier. Men det är de elaka orden som sätter spår och stannar kvar.

– Som alla andra har jag bra och dåliga dagar. Jag får förstås mycket positiv feedback också, men elakheterna sticker ut. Näthat hanteras nog bäst genom att bara försöka låta det rinna av och i stället ta tillvara på det fina och peppiga som skrivs, även om det är lättare sagt än gjort. Att inte tillåta det att äta upp en, säger Anna Brolin till Amelia.

Du är fantastisk, Anna! Nu hjälps vi åt att visa vår uppskattning åt denna underbara programledare med det varma leendet! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om Anna Brolin och skicka nätkärlek.