Babben Larsson sjuk – folkkära tv-profilen tvingas ställa in

Babben Larsson har blivit sjuk.
Nu ställer hon in sin medverkan i SVT:s stora familjeunderhållning, skriver Aftonbladet.

Programledaren Babben Larsson, 65, är högaktuell i den nya säsongen av ”1 mot Sverige”, där tv-tittarna kan tävla i kanalens Duo-app.

Efter fjolårets succé har SVT nu flyttat programmet i tablån – från söndagar till bästa sändningstid på fredagkvällar.

Babben leder programmet som direktsänds i SVT tillsammans med Farah Abadi och Erik Ekstrand.

Men nu kommer ett bakslag för underhållningsprogrammet.

Artikeln fortsätter under bilden.

”1 mot Sverige” i SVT med Farah Abadi, Babben Larsson och Erik Ekstrand. Foto: Karl Nordlund /SVT

Enligt Aftonbladet har SVT nu meddelat att Larsson ställer in sin medverkan i fredagens direktsända ”1 mot Sverige”.

I stället kommer programmet ledas av Farah Abadi, som i veckan bekräftades som en av två programledare (den andre är Jesper Rönndahl) i 2023 års Melodifestival.

I fredagens direktsända avsnitt är det komikern Kristina ”Keyyo” Petrushina, som tävlar till förmån för Världens Barn. I panelen sitter Sofia Dalén, Ahmed Berhan, Clara Henry och Hampus Hedström

Babben Larsson: ”Inte jättesjuk men har corona”

För bara tre dagar sedan berättade Babben Larsson för sina följare på Instagram att hon blivit förkyld.

– Tillbringar en förkylning med att pussla klart min leopard jag plåtade i Serengeti för tio år sedan. Utan konkurrens det svåraste pussel jag lagt! ALLA bitar går i samma nyanser, skrev Babben då.

Nu berättar programledaren att hon testat positivt för covid-19 och därför ställer in sin medverkan i fredagens SVT-show.

– Jag är inte jättesjuk men jag har corona och SVT är försiktiga, det tycker jag är bra, säger Larsson till Aftonbladet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Inför årets säsong av ”1 mot Sverige” – som hittills sänds under två fredagar i höst – berättade Babben Larsson om sina förhoppningar.

– Jag tror att det kommer att bli lite mer avspänt, lite mer flyt liksom, för du vet alla vad programmet är. Både tittarna, vi själva och även de som medverkar. Jag tror andra säsongen kommer att kännas mer inspirerade på ett sätt. För i första säsongen är det så att vi måste sätta formatet, vi måste etablera det här, jag måste hitta hur jag programleder det här programmet. Nu kan man ta det allt i ett steg till, både experiment och studiodel. Jag är ganska taggad måste jag säga, säger Babben Larsson till Nöjeslivet.

LÄS MER: Babben Larssons underbara familjelycka – folkkära stjärnans glädje efter dotterns stora steg

Att programmet fått ny sändningstid såg hon också positivt på.

– Jag tycker det är väldigt kul, dels att vi flyttas till fredagar vilket jag tror vi alla taggar till lite extra på. Men också just det här att man kan sitta och tävla hela familjen mot varandra i varsin mobil, och se vem som gissar bäst. Det tror jag kommer bli en hit faktiskt, säger Babben Larsson till Nöjeslivet.

Krya på dig, bästa Babben!

STOCKHOLM 20211013 Programledaren i ”1 mot Sverige” Babben Larsson. Programmet är höstens stora underhållningssatsning på fredagkvällar i SVT. Foto: Anders Wiklund / TT

Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!