Benjamin Ingrossos kamp bakom kulisserna – nu berättar han: ”Kan vara påfrestande”

Efter stora tv-succén – nu berättar Benjamin Ingrosso om egna kampen bakom kulisserna.
– Det är klart att det kan vara påfrestande, säger han till Café.

Benjamin Ingrosso, 23, gör succé med egna tv-showen ”Benjamins” på TV4. I programmet bjuder artisten in intressanta gäster för att äta en god middag och samtala. Det brukar oftast bjudas på en och annan låt också.

På annandag påsk sändes ytterligare ett avsnitt där Ingrosso, som vann Melodifestivalen 2018 med ”Dance you off”, bjudit in artistkollegorna Sabina Ddumba och Amanda Bergman (Amazon) och tv-kocken Markus Aujalay.

Foto: TV4

Som vanligt skapar Ingrosso en gemytlig stämning runt middagsbordet när gästerna anländer för tv-inspelningen.

Programserien har tidigare hyllats av tittarna bland annat för just detta. Samtidigt berättar nu Ingrosso själv att han får kämpa en hel del för att få till detta.

I en intervju med magasinet Café berättar han om rollen han tar på sig – att vara social och prata med alla gäster såsom tittarna får se i programmet.

– Jag tar väl på mig något slags ansvar. När jag inte gör det så tänker jag att jag gör folk besvikna. Om jag inte känner mig trygg med något så skulle jag nog inte säga det … rätt ut. För då skapar jag en dålig stämning, och då kommer någon tänka att jag inte är trevlig. Då håller jag hellre in allt och så får jag prata ut om det efteråt med någon, säger han till Café.

Foto: TV4

”Benji” vill inte att någon ska uppfatta honom som otrevlig.

– Men jag tycker ju att det är bättre om det är skön stämning. Jag tycker folk är onödigt otrevliga när det verkligen inte behövs. När jag är på restaurang så tycker jag att det är viktigt att tacka servitören. Om någon häller upp ett glas vatten till mig och så glömmer jag tacka så … jag vill inte att någon ska tänka att jag är någon slags brat, säger han till Café.

Hittills har totalt sju avsnitt av programserien sänts, och Ingrosso medger att det varit slitsamt bakom kulisserna.

– Det är klart att det kan vara påfrestande. Jag tror inte många märker hur mycket energi jag lägger på det. När jag spelade in det här matprogrammet så pratar jag med gästerna och vill att de ska känna sig bekväma och få beröm. Och att det ska vara genuint beröm.

Vad tycker du om programmet Benjamins? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!