Beskedet om Suzanne Reuters framtid i Ica-reklamen – efter nya åtagandet i ”Över Atlanten”

Suzanne Reuter lättar ankar och kastar loss.
Den folkkära skådespelaren medverkar i Kanal 5:s ”Över Atlanten”.
Samtidigt är hon aktuell med Icas reklamsåpa – och nu ger matjätten svar på stjärnans framtid i serien.
– Både Suzanne och Björn men även övriga skådespelare har andra åtaganden vid sidan om att medverka i vår populära såpa, säger Elin Melin på Ica, till Nöjslivet.

Det var på onsdagen som det framkom att den folkkära skådespelaren Suzanne Reuter, 71, lämnar landet.

Hon är nämligen klar som en av deltagarna i den kommande säsongen av Kanal 5:s äventyrssatsning ”Över Atlanten”, som sänds senare i höst i tv-rutan.

Suzanne Reuter klar för ”Över Atlanten” i Kanal 5

I veckan kastade hon och de övriga deltagarna loss från Gran Canaria. Nu ska Reuter segla över Atlanten tillsammans med hockeyhjälten Peter Forsberg, 50, komikern Anders ”Ankan” Johansson, 49, programledaren Clara Henry, 29, komikern Kristoffer Appelquist, 48 och tv-kocken Dante Zia, 30. Det avslöjas via deltagarnas sociala medier.

Och inspelningarna kommer att ta sin tid. Uppemot tre veckor, för att vara mer precis.

– Detta är mitt nya hem för de kommande 2-3 veckorna. Jag åker från Gran Canaria i morgon med mina vänner, och förhoppningsvis kommer vi fram levande någonstans i Karibien i slutet av januari, skriver Peter ”Foppa” Forsberg på sin Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Succé i ”Vår tid är nu”

För Suzanne Reuter innebär detta att hon bryter helt ny mark i sin långa och framgångsrika karriär. Svenska folket har lärt känna stjärnan via hennes ikoniska insatser i komedier som ”Svensson, Svensson” och humorkollektivet ”Lorrys” många produktioner såsom exempelvis filmen ”Yrrol”.

Hennes oförglömliga gestaltning av rollen som restaurang-matriarken Helga Löwander i SVT:s påkostade drama ”Vår tid är nu” har blivit hyllad av såväl recensenter som tittare.

På senare år har tittarna också sett henne i rollen som Ica-Stina i matjättens reklamsåpa. Hon gjorde entré tillsammans med skådespelarkollegan Björn Kjellman i den rollen i början av 2021.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20170912 Suzanne Reuter och Hedda Stiernstedt spelar mor och dotter i SVT:s storsatsning "Vår tid är nu". Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20170912 Suzanne Reuter och Hedda Stiernstedt spelar mor och dotter i SVT:s storsatsning ”Vår tid är nu”. Foto: Claudio Bresciani / TT

Så påverkas Ica-reklamen av Reuters resa

Nu står det klart hur Reuters framtid i Ica-reklamen påverkas av hennes medverkan i ”Över Atlanten”. Äventyrsprogrammet som alltså tar veckor att spela in.

– Vi tycker det är jätteroligt för Suzanne och att hon får chansen att medverka i detta program. Ett program som även Björn Kjellman medverkar i, säger Elin Melin, chef Marknadskommunikation ICA Sverige, till Nöjeslivet.

Bakom kulisserna har Ica-reklamen vidtagit åtgärder i planeringen – så att tittarna även i fortsättningen kommer få se Reuter i rollen som Ica-Stina.

– Både Suzanne och Björn men även övriga skådespelare har andra åtaganden vid sidan om att medverka i vår populära såpa. Något vi både bejakar och alltid har i åtanke i vår planering utan att det påverkar ICA-reklamen, säger Melin.

Paul Tilly, som spelat Ica-Ulf i alla år, har tidigare berättat för podcasten ”TV-fabriken” att de åtminstone då spelade in alla reklamfilmer under en intensiv period om sex veckor om året.

– Vi har gott om tid. Så stressigt är det inte, sade Tilly då.

Stort lycka till, bästa Suzanne!

Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev