Beskedet: Populära ”hallåan” blir ny programledare för SVT:s långkörare

Ett välbekant ansikte kliver in i rollen som ny programledare för SVT:s”Go’kväll”.

Den populära programpresentatören och SVT-profilen Jovan Radomir är klar för programmet.

– Jag tycker det är ett fantastiskt uppdrag, säger Jovan Radomir till Aftonbladet.

Det var i somras som Inger Ljung Olsson, en av programledarna i SVT:s eftermiddagsprogram ”Go’kväll”, berättade i ett Facebook-inlägg att hon drabbats av en hjärnblödning.

En akutbil var snabbt på plats och på sjukhuset tvingades 53-åringen ligga i respirator under en tid.

”Detta är inget jag önskar min värsta fiende”, skrev hon då på Facebook.

Äntligen fredag! ✨ Ikväll möter vi journalisten och författaren @katarinawennstam som berättar om kvinnorna som påverkat hennes liv. Missa inte!

Posted by Go'kväll on Friday, August 23, 2019

Återhämtar sig

Medan Inger Ljung Olsson har fullt fokus på att vila och återhämta sig från den otäcka hjärnblödningen, har SVT därför letat efter en ersättare.

”Självklart har detta påverkat Gokväll-redaktionen men vi är alla så glada att det har gått så bra för Inger som det har gjort. Det viktigaste för henne är nu att vila och återhämta sig och vara med sin familj först och främst”, har Johan Erhag, projektledare för ”Go’kväll” tidigare sagt till Nöjeslivet.

”Vi på Gokväll-redaktionen står med öppna armar och tar varmt emot henne när hon känner sig redo att komma tillbaka”, sade Erhag.

Ikväll kan du hänga med det här sköna gänget! Trevlig fredag! 💖

Posted by Go'kväll on Friday, March 20, 2020

Jovan Radomir klar för ”Go’kväll”

Nu står det klart att en annan mångårig SVT-medarbetare tar plats i kanalens långkörare.

Jovan Radomir, som bland annat synts som ”hallåa” i många år, blir ny programledare ihop med det befintliga gänget bestående av Beppe Starbrink, Pia Conde, Sofia Rågenklint och Linda Olofsson.

– Det känns verkligen jätteroligt, framför allt är det kul att jobba med sådana otroliga proffs. Det är en varm och skön känsla, man känner sig trygg, säger Jovan Radomir till Aftonbladet.

Ser fram emot uppdraget

57-åringen förklarar att han fortfarande kommer arbeta en del som programpresentatör.

Men han ser också fram emot att åter ta plats framför kameran igen, ett uppdrag som inleds från och med den 30 september.

– Jag tycker det är roligt när lampan lyser rött, då får man lite puls. Jag älskar att vara programpresentatör, men då pratar man ju till människor, inte med människor. Här har jag en gäst framför mig och då blir det mer dynamik. Men jag fortsätter med hallåandet, men i något förminskad styrka, säger Jovan Radomir.

Jo, alltså… Vi börjar bli riktigt duktiga på det här med coronasäkrade bilder, tycker ni inte? 🎉😷‼️

Posted by Go'kväll on Tuesday, September 22, 2020