Foto: TV4/Youtube

Agneta Sjödins avgörande framtidsbesked – beslutet efter tiden med Casper Janebrink i Bingolotto

Efter sommarkvällarna med Casper Janebrink.
Här är Agneta Sjödins besked om den närmaste framtiden.
Den folkkära tv-profilen har fullt upp!

Hon har synts i tv hela sommaren på bästa sändningstid i ”Bingolotto sommarkväll” med artisten Casper Janebrink.

Men i höst återkommer Agneta Sjödin inte till rampljuset i TV4 – åtminstone inte med långköraren ”Fångarna på fortet”.

Kanalen tvingades skrota de planerna redan i våras på grund av restriktionerna till följd av pandemin på inspelningsplats i Frankrike.

Fångarna på fortet
Arkivfoto: TV4

– Det är jättemånga familjer som ser fram emot programmen så det här känns väldigt tråkigt. Och jag brukar se fram emot att få spela in ”Fångarna”, få vara i den miljön och träffa alla. Det är en höjdpunkt på året, sade Agneta Sjödin då, till Aftonbladet.

– Sen blir det ekonomiskt ett stort tapp också, det kan jag säga, sade Agneta som samtidigt hade hopp om nya ”Fortet”-inspelningar någon gång i framtiden när tillfälle ges.

Ersätts av ”Hellenius hörna”

I stället för ”Fångarna på fortet” är det ”Hellenius hörna” som fått ta över tävlingsklassikerns utrymme i tv-tablån på fredagarna framöver, berättade programledarkollegan David Hellenius nyligen.

– Nu sänder vi på fredagar. Nu på fredag är det specialaren, sen nästa fredag kommer vi köra vidare fyra fredagar för ”Fångarna på fortet” skulle ha legat där egentligen. Men det var corona, så det blev inget ”Fångarna på fortet” av olika anledningar, sade David Hellenius i förra veckan i Nyhetsmorgon.

Nu siktar Agneta Sjödin i stället in sig på en riktig bokhöst.

Casper Janebrink, Agneta Sjödin
Foto: TV4

Agneta Sjödins bokhöst – profilens ord om nya projektet

Tv-profilen håller nämligen på att färdigställa sin tionde bok – ”Så in i själen” (på förlaget The Book Affair). Den senaste, ”100 affirmationer för hjärtat”, släpptes 2019.

”Den viktigaste resan börjar inom dig – i djupet av din själ. I den här boken, Så in i själen tar Agneta Sjödin med dig på en utforskande resa – in i dig själv och din själ. Som författare och programledare har hon ägnat en stor del av yrkeslivet åt möten med nya platser och människor världen över, genom att utforska både sina egna och andras vändpunkter”, skriver förlaget på sin hemsida om Agnetas kommande bok som släpps senare i höst.

Just nu håller Sjödin på att färdigställa boken, skriver hon på Instagram.

”Så här ser mina arbetsdagar ut just nu – ”Så in i Själen” boken måste bli färdig, börjar bli ont om tid! Jag inser hur omöjligt det här bokprojektet hade varit utan det superteam som finns runt”, skriver Agneta och hyllar sina medarbetare och kollegor.

”Jag hade aldrig hunnit med i tid eller orkat få klart den här boken utan det här teamet – eftersom jag har haft en hel del andra jobbuppdrag samtidigt. Sååå tacksam för alla proffsiga kvinnor omkring mig just nu! Visst är det härligt när vi kan hjälpa varandra!? I stort som i smått. Kram på er”.

https://www.instagram.com/p/CTB5L0ujjca/

Stort lycka till med boken, Agneta! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida om du också vill önska henne lycka till.