Camilla Kvartoft om ålderskrisen – och klockrena gåvan från GW

Det gamla talesättet lyder: Ålder är bara en siffra. Men just den siffran kan betyda att du är vid en viss punkt i livet där tuffa frågor måste hanteras och tankarna på vad du har varit med om blir större och starkare. En sådan siffra mötte SVT-profilen Camilla Kvartoft i våras när hon fyllde 50 år.

– Att fylla jämnt ger alltid upphov till många funderingar. Jag har nog haft en liten existentiell kris den här gången också, berättar Camilla för Hemmets Journal.

När SVT-profilen Camilla Kvartoft fyllde jämnt den 6:e mars tidigare i år drabbades hon av en kris. Hon funderade framför allt på hennes barn som nu blivit äldre och yrkeslivet efter nedläggningen av folkkära programmet ”Veckans Brott”.

– Att fylla jämnt ger alltid upphov till många funderingar. Jag har nog haft en liten existentiell kris den här gången också. Jag har behövt ta beslut om hur mitt yrkesliv ska se ut framöver och tvingas inse att barnen blir äldre. Krisen kom innan jag fyllde 50 och har vid det här laget gått över. Nu blickar jag bara framåt, säger Camilla till Hemmets Journal.

Omtänksam gåva från vännen GW

Ja, Camillas kris var gudskelov kortvarig. Medan Leif GW Persson lämnar SVT för TV4 går Kvartoft in i en spännande och hektisk arbetsperiod med full bevakning av valet som programledare för bland annat SVT:s partiledarutfrågningar.

Camilla blickar framåt, men kommer att sakna vännen Leif GW Persson. En vän som var ett stort stöd under ålderskrisen som drabbade henne i våras.

– Han bekostade en ridhelg med hotellövernattning, middag och spa för mig och fem av mina vänner. Den presenten var verkligen mitt i prick. Det märks att han känner mig bra, berättar Camilla.

Ålderskriser kan drabba oss alla. Jag blir lika glad varje gång någon tar sig ur krisen stärkt och med blicken hoppfullt riktat framåt. Skönt att höra, Camilla! Och vad alla behöver i en sådan kris är en riktigt god vän som vet vad man behöver. En vän som GW.

Nu gillar och delar vi detta så att fler får ta del av GW:s hjärtevärmande gåva till Camilla!