Foto: Kanal 5

Därför dyker Rickard Olsson upp i ”Välkommen till Köping” – gesten för Linda Hammar efter tuffa tiden

Linda Hammar hade gått igenom en operation.
Då bestämde sig vännen Rickard Olsson för att besöka stjärnan från ”Välkommen till Köping”.
– Hon hade haft det lite tufft, säger han till Nöjeslivet.

”Välkommen till Köping” sprider ljus och kärlek genom tv-rutan hela våren. Kanal 5-serien om vännerna på gruppboendet i den västmanländska tätorten har varit årets hittills kanske mest efterlängtade tv-comeback.

I programmet berättar stjärnorna också om livets lite tuffare stunder, och i förra veckans avsnitt fick tittarna höra Linda Hammar berätta om det ingrepp hon genomgått.

– Jag har haft en tuff tid bakom mig. Klart det har varit jobbigt, säger hon i programmet.

Linda berättade då att hon gjort en operation.

– Jag har tagit bort ett öga. Då fick jag en ögonprotes. Det är ett låtsasöga, säger Linda Hammar i programmet och fortsätter:

– Först var jag till Ögon och då sa de att jag hade en tumör bakom ögat. Sen opererade jag ögat, säger Linda och förklarar att mamma och pappa var oroliga för henne.

Linda berättade för tittarna att det var jobbigt, och att hon dessutom var lite rädd i samband med operationen – som gick bra.

Efter allt detta bestämde sig en av Lindas vänner sedan många år att åka till Köping för att hälsa på.

Rickard Olssons ord om besöket hos Linda Hammar

Tv- och radio-profilen Rickard Olsson har i alla år varit en av Lindas stora favoriter. Här nedan ser vi duon dela ut pris på Kristallen-galan 2009.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOM 20090828 Linda Hammar delade ut dokumentärpriset för "Himlen kan vänta" när det svenska TV-priset Kristallen 2009 delades ut i Globens Annex i Stockholm 2009. Foto: Henrik Montgomery/TT
STOCKHOM 20090828 Linda Hammar delade ut dokumentärpriset för ”Himlen kan vänta” när det svenska TV-priset Kristallen 2009 delades ut i Globens Annex i Stockholm 2009. Foto: Henrik Montgomery/TT

I onsdagens avsnitt av ”Välkommen till Köping” får tittarna följa med när Rickard gör ett besök hemma hos Linda.

Nu berättar han om deras fina möte.

– Sen har jag ju känt Linda i 18 år. 2006 träffades vi första gången och sen dess har vi setts i olika tv-sammanhang under alla dessa 18 år. Allt från Kristallen-galan till att jag var toastmaster på hennes 50-årskalas, säger Olsson till Nöjeslivet.

Att besöka Linda var en självklarhet, berättar han.

Artikeln fortsätter under bilden.

Linda Hammar och Rickard Olsson i "Välkommen till Köping". Foto: Kanal 5
Linda Hammar och Rickard Olsson i ”Välkommen till Köping”. Foto: Kanal 5

– Hon hade haft det lite tufft med operationen och grejer. Så jag åkte hem till henne för att försöka pigga upp lite och prata om livet. Vi käkade raggmunk.

Att Rickard Olssons vänskap betyder mycket för Linda Hammar har blivit tydligt för tv-tittarna genom åren.

Men vad betyder Linda för dig, Rickard?

– Hon betyder nog mer än vad man kan tro faktiskt. Det är lite sådär som att när det är mörkt och tufft, då kan man tänka tanken: ”Vad skulle Linda ha gjort och tänkt nu?”. Hennes två tummar upp i luften och att möta världen med det där leendet… Det behöver alla lära sig av, säger Olsson.

”Välkommen till Köping” sänds på onsdagar klockan 21.00 våren 2024 i Kanal 5.

Rickard Olsson är programledare för ”Eftermiddagar med Rickard Olsson” i radiokanalen Star FM, och syns då och då i ”Alla mot alla” i Kanal 5.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev