Därför stoppas ”Sofias änglar” från att göra comeback – Sofia Wistams framtidsbesked om tittarfavoriten

Hösten 2020 sändes det senaste (sista?) avsnittet av ”Sofias änglar”.
Fyra år senare svävar programledaren Sofia Wistam fortfarande i ovisshet om tittarfavoritens framtid.
– Det skulle vara fantastiskt att få göra mer, säger hon till Nöjeslivet.

Programledaren Sofia Wistam är ständigt aktuell i rampljuset. Så har det varit ända sedan hon slog igenom med barnprogrammet ”Soff-i-propp” i TV4 under 1990-talet.

Alltsedan dess har hon arbetat med alltifrån folkliga underhållningsprogram som ”Stadskampen” till dokumentärer och realityprogram i såväl TV4 som TV3 och Kanal 5.

På senare år är det främst i den senare kanalen som Wistam varit aktuell, och under 2024 får tittarna återigen se henne som programledare för ”Naked attraction Sverige”. Programmet där deltagarna får välja dejt efter att ha sett varandra utan kläder, och Wistam är mycket nöjd med inspelningarna.

– Det blev en sjukt bra säsong. Jag är nästan helt chockad över hur mycket attraktion det blev. För förra säsongen skulle jag säga att det blev brist på det, säger Sofia Wistam till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Sofia Wistam är programledare för Kanal 5-satsningen "Naked attraction Sverige". Foto: Kanal 5
Sofia Wistam är programledare för Kanal 5-satsningen ”Naked attraction Sverige”. Foto: Kanal 5

I många år var Wistam tätt förknippad med ett annat Kanal 5-program, nämligen ”Sofias änglar”. Tittarfavoriten som åren 2011-2020 hjälpte folk som varit med om olyckor eller traumatiska händelser i livet genom att ge dem bättre förutsättningar via ombyggnationer av deras hem.

Wistam ledde programmet tillsammans med kollegorna Johnnie Krigström och Mattias Särnholm.

Hösten 2020 sändes det senaste – eller ska vi säga sista? – avsnittet i programserien.

För ännu snart fyra år senare svävar Wistam i ovisshet. Stjärnan vet inte om det blir fler säsonger av tittarfavoriten – men gissar att det bland annat kan handla om ekonomi i produktionsled som ligger bakom beslutet.

Blir det mer ”Sofias änglar”? 

– Åh Gud, det vore en dröm! Inget beslut nu. Det är ett dyrt program att göra, men sjukt viktigt. Speciell i de här tiderna när det är så mycket skit i världen, så skulle det vara fantastiskt att få göra det. Det är ett fint program, säger Wistam till Nöjeslivet.

Programledaren vill poängtera att beslutet inte är hennes att fatta – även om många tittare kanske tror det.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Kanal 5

Får du många propåer från folk på stan att de vill se mera? 

– Mm. Det är framför allt på DM (direktmeddelanden i sociala medier, reds anm.) med folk som tänker att jag personligen kan bestämma att det ska göras, och att de vill ha hjälp så klart. De tänker att jag ska hjälpa dem. Det önskar man ju så klart, säger Wistam.

Hon fortsätter:

– Det som var så bra med det programmet var att man kunde belysa så många olika problem. Sjukdomar, diagnoser, sorgbearbetning. Man kunde hjälpa folk som hamnat i depression, då kunde man prata om depression, att belysa det problemet. Eller en diagnos som folk kanske inte visste fanns innan dess, och få någon slags acceptans.

Det är märkbart att Wistam fortfarande brinner för programmet. Hon förklarar att hon fortfarande har kontakt med deltagare som medverkat i ”Sofias änglar” genom åren.

– Jag kommer ihåg, jag gjorde ett program om någon som hade blivit påkörd. Nej, hon hade kört på en älg och hon såg annorlunda ut. Alla stirrade på henne hela tiden. ”Det är så jobbigt, jag är i mataffären och kärringarna liksom trycker upp mig mot väggen med vagnarna för att titta på mig”. Man bara, att bara få säga det: ut med historien bara! De här kärringarna ska få sig en slap, att de inte får göra såhär. Ja, såna saker.

Visst hoppas vi att ”Sofias änglar” gör comeback i tv-rutan i framtiden? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev