Nu tar Erika Åberg och Rickard Thunér farväl av tittarna – starka reaktioner efter sista avsnittet: ”Ni är fantastiska”

”Det sitter i väggarna” har kommit till sitt slut för den här säsongen. Nu delar tittarna med sig av sina känslor efter avslutningen, och hyllar Erika Åberg och Rickard Thunér stort.

I flera veckor har tittarna fått följa med på spännande äventyr tillsammans med Erika Åberg och Rickard Thunér i SVT.

I programmet ”Det sitter i väggarna” har duon besökt olika hus runtom i vårt avlånga land för att tillsammans med nyfikna husägare djupdyka i bostädernas historia.

Det sitter i väggarna är tillbaka med ny säsong 2023. Programledare är Erika Åberg och Rickard Thunér. Foto: Maria Rosenlöf/SVT
Det sitter i väggarna är tillbaka med ny säsong 2023. Programledare är Erika Åberg och Rickard Thunér. Foto: Maria Rosenlöf/SVT

Hela åtta säsonger har sänts av programmet och man kan lugnt säga att det varit en riktig tittarsuccé.

Läs mer: Makalösa fyndet i Det sitter i väggarna som tittarna inte fick se – draget bakom kulisserna: ”Jag hittade massor…”

”Jättekul att få åka till Dalsland”

Under torsdagen var det dags för sista avsnittet för den här gången och då fick vi se Erika och Rickard besöka gamla mangårdsbyggnaden till Öxnäs bruk i Dalsland.

– Det var jättekul att få åka till Dalsland för första gången. Det är inget landskap jag haft vägarna förbi förut. Det ligger så långt västerut och är fantastiskt vackert, med djupa skogar och glänsande sjöar, har Erika Åberg sagt till Nöjeslivet.

Erika Åberg och Rickard Thunér programledare för Det sitter i väggarna. Foto: Maria Rosenlöf /SVT
Erika Åberg och Rickard Thunér programledare för Det sitter i väggarna. Foto: Maria Rosenlöf /SVT

I samma intervju förklarar hon att hon gärna hade velat åka tillbaks dit.

– Det som är speciellt i den här trakten är att husen har skiffertak. Man tog vad som fanns i närheten och byggde helt enkelt husen med det materialet. I det här området fanns det skiffer i marken, så då bröt man skifferskivor och la som takmaterial. Det är väldigt hållbart, men är ganska svårt att få tag i nuförtiden med nedlagda stenbrott sen länge. Vår främsta utmaning här var att få tag i skiffer i rätt format och färg.

Hyllas av tittarna

Att Erika och Rickard kommer vara saknade i TV-rutan råder det inga som helst tvivel om. I Nöjeslivets kommentarsfält på Facebook hyllas nu nämligen programledarna stort av tittarna.

”Så trevligt och intressant program som alltid, ni är fantastiska ”

”Längtar redan efter fler avsnitt. Underbart program sitter som fastklistrad i soffan. Så intressant och vackra bilder samt er kunnighet inom ert område.”

”Helt fantastisk programserie! Lärorikt på många sätt, underhållande och spännande. Ser fram emot nya program. TACK”

”Ett så lärorikt och fint program, måste bestå, har njutit av varje avsnitt. Tack för att ni gjort detta program , tillett av dom bästa, jag sett på länge. Välkommen tillbaka.”

”Så tråkigt att det var sista programmet. Jag älskar det och hoppas man får se det i rutan igen.”

Erika Åberg och Rickard Thunér vid den vackra Börsgården. Foto: Baluba/SVT
Erika Åberg och Rickard Thunér vid den vackra Börsgården. Foto: Baluba/SVT

Framtiden för ”Det sitter i väggarna”

Men alla som gillar programmet verkar kunna sitta lugnt i båten.

Erika förklarar nämligen för Nöjeslivet att hon absolut inte känner sig klar, och gärna vill fortsätta arbeta med ”Det sitter i väggarna.”

– Ja, jag har verkligen inte tröttnat än. Det känns som att det är så lätt att förnya sig i det här programmet. Det tar inte slut på byggnadsvårdsprojekt direkt. Och det finns massor av saker jag ännu inte visat. Vi har till exempel inte visat hur man restaurerar timmerhus som fått rökskadade timmerstockar, säger Erika Åberg.

Vad har ni tyckt om säsongen? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida!