Foto: SVT

STORT GRATTIS: Lasse Kronér fyller 61 år – så ska folkkäre stjärnan fira födelsedagen

Lasse Kronér fyller 61 år på onsdagen.
Så här ska Doobidoo-stjärnan fira födelsedagen!

Lasse Kronér har varit en del av svenskt underhållningsliv ända sen han i mitten på 1980-talet slog igenom som medlem i musik- och showgruppen Triple & Touch.

Tillsammans med de övriga medlemmarna Ken Wennerholm och Göran Rudbo gav gruppen ut ett par album, innan de 1988 fick sin dittills största hitlåt. Tillsammans med Lotta Engberg tävlade då Triple & Touch i Melodifestivalen med dängan ”100%” och då såg det ut så här:

Artikeln fortsätter under videoklippet.

År 1996 gjorde Kronér comeback på Melodifestivalens scen, när han gjorde gemensam sak med Lennart Grahn, Peter Lundblad, Nick Borgen och Janne Bark. Tillsammans framförde de bidraget ”Gör någon glad”. Vann det året gjorde ”Den vilda” med One More Time.

Under 90-talet blev Kronér också alltmer förknippad med sina uppdrag som tv-programledare. Han ledde bland annat stora satsningar som Bingolotto i TV4, efter Leif ”Loket” Olsson. Dessutom har han varit värd för Melodifestivalen i SVT och på senare år även program som ”Smartare än en femteklassare” och ”Kronérs sommargäster”.

Hösten 2005 hade hans då helt nya programsatsning premiär i SVT.

Det kallades ”Doobidoo” – och resten är, som det brukar heta, historia.

Den kombinerade musikunderhållningen och frågesporten har varit en stor succé för kanalen sedan dess. SVT:s långkörare har sänts i hela 18 säsonger. Varje gång har showen visats på bästa sändningstid.

I lördags sändes det sista avsnittet för säsongen när Kronér gästades av musikalartisterna Peter Johansson och Tova Hollender samt tv-profilen Sofia Rågenklint och komikern Thomas Petersson.

Lasse Kronér ser dock fram emot att få spela in flera avsnitt av programmet.

– Vi jobbar på framåt för säsong 19. Så ser det ut i min agenda i alla fall, skrev Kronér i ett meddelande till Nöjeslivet tidigare i höstas.

SVT positiva till mer Doobidoo

Även på SVT är man positiva till att spela in nya avsnitt av Doobidoo.

– Vi hoppas naturligtvis jättemycket att få fortsätta med Doobidoo och tror det finns goda chanser att vi är tillbaka i rutan nästa år igen!, säger projektledaren Marion Jernråda till Nöjeslivet.

Dessutom kommer tittarna få möjlighet att se ytterligare ett nyinspelat avsnitt av Doobidoo i år. Det handlar då om en nyårsspecial som kommer sändas på nyårsafton mellan klockan 20.00-21.30.

Kronér kan glädja sig över fortsatt höga tittarsiffror för underhållningsprogrammet.

Samtidigt har han i dagarna också någonting annat roligt att se fram emot.

På onsdagen den 15 november fyller Lasse nämligen år!

Hur SVT-profilen ska fira bemärkelsedagen är i skrivande stund inte klart. Men han räknar med att det kommer att bli som alla år.

– Blir alltid överraskad på något sätt. Så jag har faktiskt ingen aning, Vi får se efter i morgon, skriver Kronér, som fyller 61, i ett meddelande till Nöjeslivet.

Stort grattis på födelsedagen, Lasse! Skriv gärna en kommentar.