Efter alla år på Nyhetsmorgon – nu avslöjar Sorayah sitt nya jobb: ”Kommer bli jättetufft…”

Soraya Lavasani var tillbaka i Nyhetsmorgon för ungefär ett år sedan.

Och till våren väntar nästa spännande utmaning för den folkkära programledaren.

I en intervju med Hänt berättar 38-åringen att hon tillsammans med Unicef åker till Västafrika och gör ett inslag i samband med mors dag.

Efter en längre mammaledighet var Soraya Lavasani, 38, tillbaka i Nyhetsmorgon för drygt ett år sedan. I juni 2017 blev hon och maken Ralph Olsson mamma till dottern Bianca.

Soraya Lavasani reser till Västafrika

Att kombinera arbetsliv med familjeliv säger hon är ett heltidsjobb och i vår väntar ytterligare spännande uppdrag för programledaren.

Soraya berättar att hon om två veckor lämnar Sverige för att resa till Västafrika.

Tillsammans med Unicef, som hon fick förfrågan av, kommer hon göra någonting i samband med mors dag som firas den 26 maj.

Gör inslag till mors dag: ”Tillsammans kan vi hjälpa till”

På plats kommer hon träffa både mammor och barn samt få se mer av hur Unicef jobbar på plats.

– Det är så lätt att det bara känns hopplöst och hemskt jobbigt. Sedan jag blev mamma är jag ännu mer lättrörd och kan nästan inte titta på vissa bilder utan att gråta. Men det finns så många goda krafter och med en sådan här resa tror jag verkligen att man kan sprida det ordet. Det går att göra något, tillsammans kan vi hjälpa till, säger hon till Hänt.

På mors dag kommer då det färdiga inslaget sändas i Nyhetsmorgon samt i Unicefs kanaler.

”Kommer förändra mig”

Hon tror redan på förhand att det kommer bli en speciell resa med massvis av känslor.

– Den kommer förändra mig jättemycket och det kommer bli jättetufft, men jag längtar verkligen, säger Soraya.

Bildkälla: Youtube/TV4

Resan till Västafrika, som kommer vara i runt en vecka, blir den första borta från dottern Bianca under en så pass lång tid.

– Jag har varit borta från henne innan men det här är ganska lång tid, så jag kommer längta jättemycket till min lilla tjej, säger hon till Hänt.

Vilket fantastiskt projekt att ta dig an, Soraya. Vi önskar dig all lycka till! Lämna en hälsning till Soraya i kommentarsfältet och dela vidare.