Efter tittarnas hårda kritik mot ”Tilde” – nu svarar TV4 på hårda anklagelsen: ”Vi överlåter…”

TV4:s nya talkshow ”Tilde” är i full gång.

Inledningsvis har programmet fått både ris och ros av tittarna.

Nu svarar kanalen på en del av kritiken.

Programledaren Tilde de Paula Eby, 48, är högaktuell med sin nyfödda talkshow ”Tilde” på TV4.

I 25 år har programledaren arbetat för kanalen och kanske var det då på tiden att den populära tv-profilen fick ett eget program – döpt efter sig. 

Under sommaren välkomnar, hon vid sex tillfällen, en rad spännande gäster till hennes live-program på Junibacken i Stockholm. I en somrig utomhusmiljö bjuds tittarna på alla möjliga sorters samtal och ljuva musikframträdanden, signerade artisteliten.

Foto: TV4

Tillbaka i rutan

Under fredagen är programmet tillbaka i rutan för tredje gången. Då gästar bland andra förbundskaptenen Janne Andersson och tittarna bjuds även på musik från storstjärnan Molly Sandén.

Men hittills har åsikterna kring programmet varit delade. Flera är helt sålda på programmet och uppskattar verkligen Tildes sätt att leda programmet.

”Tilde du är så professionell och har intressanta gäster. Ser fram mot nästa fredag. Tack för att du valde rätt yrke!”, skrev en person efter förra avsnittet på Nöjeslivets Facebook-sida.

”10 poäng .Du är sååå bra Tilde”, skrev en annan.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Kritiken

Men det finns även flera som gått betydligt hårdare mot programmet och programledaren.

”Känner att det blir för mycket av denna programledare. Det finns andra som inte får samma chans”, kommenterade en person och fick medhåll av en annan besviken tittare:

”Tycker hela programmet är en kopia av SVT med Carina Bergfeldt. Carina är bättre programledare”

TV4
Foto: Fredrik Sandberg / TT

TV4:s svar på kritiken

Nu väljer kanalen att svara på tittarnas kritik. I ett mejl till Nöjeslivet ger de sin syn på påståendet om att de skulle ha kopierat SVT.

”Talkshowen Tilde är en helt ny direktsänd talkshow med fokus på gästerna och musikframträdandena i en somrig miljö, vi överlåter jämförelserna och recensionerna göras av andra”, förklarar Mattias Hägerlund projektledare för Tilde, i ett mejl till Nöjeslivet.

Vad tycker ni om programmet? Ser ni fram emot veckans avsnitt? Lämna gärna en kommentar på Facebook!