Efter tittarnas vrede – nu svarar tv-profilen på kritiken: ”Jag råkade…”

Helena Ekman är en av deltagarna i årets upplaga av ”Sveriges Mästerkock”.

Vid inledningen av säsongens gästade hon Nyhetsmorgon, vilket fick tittarna att se rött.

Nu svarar Helena själv på kritiken efter sin medverkan i morgonprogrammet, rapporterar Hänt.

Sveriges Mästerkock sänder sin tolfte säsong och det börjar närma sig final.

Det har varit en spännande säsong och dramatiken stiger för varje program. Men också utanför Mästerkocks-köket har deltagarna vållat rubriker.

Samma onsdag som tittarsuccén hade säsongspremiär fick deltagaren Helena Ekman gästa Nyhetsmorgon.  Men hennes medverkan i morgonprogrammet väckte minst sagt starka reaktioner.

LÄS MER: Jimmy Guo om bluffen i Sveriges Mästerkock – blåsningen som TV4 döljer: ”Maten som de äter…”

Tittarna rasade efter detaljen i Nyhetsmorgon

Helena ställde upp och lagade köttbullar och mos i direktsänd tv, men hennes medverkan ifrågasattes av tittarna.

Orsaken till det är att Sveriges Mästerkock först hade premiär samma kväll, men trots det syntes en av deltagarna i Nyhetsmorgon. Tittarna menade då att det kunde vara en spoiler.

”Såå dåligt av er att ha med henne?? Kommer hon vinna? Är detta en skräll utan like”, skriver en person på Nyhetsmorgons Instagram.

”Nu vet vi ju redan att denna Helena kommer att få fortsätta tävla/eller är med i tävlingen. Ni förstör ju tävlingen/programmet! Så trist med upplägget …. Kommer alla som är med programmet att komma till er? Fattar inte”, skriver en annan.

”Jag förstår inte heller varför hon var med på Nyhetsmorgon och lagade mat?Ska alla som blir uttagna till Gävle få vara med i Nyhetsmorgon? Det här är bara jättekonstigt??!!”, skriver en tredje.

Helena Ekman
Helena Ekman. Foto: TV4

Svarar nu på kritiken

TV4 har ännu inte bemött tittarnas vrede, däremot har Helena nu svarat på kritiken, rapporterar Hänt.

Enligt Helena avslöjade hennes medverkan i Nyhetsmorgon inte alls hur långt hon skulle gå i Sveriges Mästerkock, utan hon var först ut av flera amatörkockar som skulle gästa morgonprogrammet.

”Jag råkade vara först ut i raden av flera som ska laga mat i Nyhetsmorgon. Inget konstigare än så. Otroligt kul att vara med i LIVE-tv för först gången!”, skriver hon.

Vad tycker du om årets säsong av Sveriges Mästerkock?