Ernst Kirchsteigers ödesbesked – så blir framtiden för stjärnan i tv-rutan: ”Det är klart att…”

Ernst Kirchsteiger har sedan början av 2000-talet och fram tills nu tagit med tittarna på många fantastiska inredningsprojekt över hela landet.

Nu har Ernst gett besked om hur länge till han tänker fortsätta att synas till i tv-rutan.

Allas vår underbara Ernst Kirchsteiger, 65, har sedan många år förgyllt våra tv-rutor med sina härliga och inspirerande program.

Innan tv-karriären tog fart för Ernst så arbetade han som inredare på Ikea. Det var där som hans karisma och talang för inredning upptäcktes och det dröjde inte länge förens han fick leda programmet ”Sommartorpet” år 2000 på SVT.

Genom åren har han lett mängder av populära inredningsprogram, som både spelats in under sommar som vinter.

Ernst har även gett ut flera böcker och har dessutom gett ut inredningsprodukter och viner under eget namn.

LÄS MER:

Drog sig tillbaka tillfälligt

För ett och ett halvt år sedan så beslutade sig dock Ernst för att ta en paus från sina hyllade tv-program. Anledningen var att han ville fokusera mer på sin familj, inte minst med tanke på att han gått och blivit farfar sedan ett par år tillbaka.

Beslutet gick han ut offentligt med på Instagram under våren 2022.

Äntligen tillbaka

Men nu i höst så kan vi alla glädjas åt att Ernst återigen är tillbaka i rutan efter en välförtjänt paus.

I TV4:s nya program ”Hemma med Ernst” får vi följa med när Ernst tar sig an nya och något enklare projekt i ett idylliskt hus mitt ute på landet.

Då lägger Ernst Kirchsteiger av för gott

I en intervju med Expressen berättar Ernst bland annat om hur han ser på framtiden. På frågan om hur nära det var att pausen blev till permanent pension svarar han:

– Det är klart att det är en tanke man leker med, fram och tillbaka, hit och dit. Men då är det bra att göra ett sånt här stopp, som jag har gjort, och verkligen fokusera tänkandet. Tvätta igenom hela sin existens. Vill jag eller vill jag inte? Ska jag eller inte? Då blir det en väldig kraft i att sen förstå att jag ska. För jag har saknat det här jättemycket, saknat att få vara den här ”hittepå-farbrorn” som får utlopp för massa kreativa tankar. Saknat att jobba tillsammans i team, säger Ernst Kirchsteiger till Expressen.

Några mer långtgående planer för framtiden tycks Ernst inte ha. Han tar dagen som den kommer.

– Just nu går jag bara på ren lust och känner mig syresatt och glad. Med programmet ser jag kanske ett eller två framåt. Sen får vi se.

Ernst Kirchsteiger i nya programmet "Hemma med Ernst". Foto: TV4
Ernst Kirchsteiger i nya programmet ”Hemma med Ernst”. Foto: TV4

Vilken härlig attityd och inställning till livet du har Ernst! Det finns mycket att lära utav dig.

Vad tänker du om Ernsts tankar kring framtiden? Dela gärna med dig i en kommentar på Facebook!