Suzanne Axells ärliga ord om Sofia Rågenklint i ”Fråga doktorn”– verkliga relationen: ”Väldigt nervös”

När Suzanne Axell meddelade att hon skulle sluta som programledare för ”Fråga doktorn” möttes hon av en enorm kärlek från tittarna.

Efter 18 år vid rodret tog kollegan Sofia Rågenklint över som programledare för SVT:s succé.

– Det välde ju in som en tsunami, berättar Suzanne Axell för Expressen.

I hela 18 år kunde tittarna se Suzanne Axell, 65, leda SVT:s succéprogram ”Fråga doktorn”. Med programmet blev Suzanne folkkär och det är nog många som tycker det känns annorlunda att inte längre se henne i rutan.

Inför året bestämde sig däremot Suzanne för att gå vidare och testa sina vingar. I samband med avskedet möttes hon av stor kärlek från tittarna och det tog lång tid att svara på alla kärleksfulla mejl.

– Det välde ju in som en tsunami. Jag tror jag satt i en vecka i samband med att jag slutade på ”Fråga doktorn”, berättar Suzanne Axell för Expressen.

Suzanne Axell
Foto: SVT

Relationen till Sofia Rågenklint

I stället gjorde programledaren succé i den konkurrerande kanalen TV4 när hon modigt klev in på dansgolvet till tittarnas förtjusning.

Nu med lite distans till både avhopp och ”Let’s dance”, berättar Suzanne att hon inte alltid hinner följa programmet hon lämnade efter så många år. 65-åringen har andra planer i kikaren men hon berättar ändå att relationen till ”Fråga doktorns” nya programledare, Sofia Rågenklint, 46, är god.

– Vi har utbytt vänligheter. Sofia sa att hon var väldigt nervös när hon tog över. Men programmet har rullat på jättefint. Sen kan jag inte säg att jag suttit klistrad på måndagskvällarna eftersom det börjar hända så mycket andra grejer i mitt liv, säger hon till Expressen och lägger till:

– De är fria fåglar och ska flyga själva. Förstår du? Nu har den här ruggugglan lämnat boet liksom. De ska göra programmet på sitt sätt.

Sofia Rågenklint
Foto: SVT

Saknar ni Suzanne Axell i ”Fråga doktorn”? Eller gör Sofia Rågenklint ett bättre jobb? Lämna gärna en kommentar på Facebook!