Foto: SVT

Suzanne Axells känslosamma återkomst – starka mötet och sorgen i Fråga doktorn

Värdigt, varmt och ärligt.
Suzanne Axells comeback i ”Fråga doktorn” blev känsloladdad.
Nu berättar hon bakgrunden till mötet med konstnären Lena Linderholm.

Måndagen 1 mars 2021 var Suzanne Axell programledare för “Fråga Doktorn” för allra sista gången.

Detta efter 18 år, 36 säsonger och 617 program.

Men nu är den omtyckta programledarprofilen tillbaka i SVT-klassikern. Som reporter i inslag i programmet möter Axell gäster i ”vad hände sen”-reportage.

Lena Linderholm öppnar upp i Fråga doktorn

Det var i december som konstnären Lena Linderholm förlorade sin älskade make, musikern Gösta Linderholm. Tillsammans fick de barnen Emilia och Hampus, och i intervjun med Suzanne Axell öppnar hon upp om saknaden efter maken.

– Gösta var väldigt förtröstansfull för att varje gång han hade åkte in till Mälarsjukhuset så kom han hem och var ganska pigg. Men den här gången kom han ju inte hem, säger Lena Linderholm i programmet.

Hon berättar att den julaftonen var väldigt jobbig.

– Utan den 29:e då, så somnande han in. Det var på strokenheten då, han fick en stroke, en väldigt kraftig stroke. Vi kunde få lite kontakt med honom ändå, inte så mycket. Det sista han sa, när han tittade upp på mig, var ”många bollar ska rulla”. Det tyckte jag var väldigt bra, säger hon och berättar att hennes älskade make fick somna in i hennes armar.

– Jag kunde ha min kind mot hans.

Lena Linderholm öppnar upp om sorgen efter maken i en känslosam intervju med Suzanne Axell i Fråga doktorn. Foto: SVT

Den känslosamma intervjun innebar alltså tidigare programledaren Suzanne Axells återkomst i ”Fråga doktorn”. Nu berättar hon bakgrunden till de starka bilderna i tv-rutan, där hon med värme ställde de svåra frågorna till Linderholm.

– Som journalist lär man känna personer som är extra lätta att knyta kontakt med: en sådan är Lena Linderholm, skriver Suzanne Axell i ett mejl till Nöjeslivet.

Suzanne Axell tillbaka i ”Fråga doktorn”. Foto: SVT

Och fortsätter:

– Hon vågade berätta och öppna sig för mig, då hon har förtroende för mig och då blir det lättare att svara på tuffa och svåra frågor.

I höst kan tittarna räkna med fler reportage från Axell, som tidigare i år var aktuell som en av deltagarna i ”Let’s dance”.

– Jag jobbar ju på, och är glad över att få göra intervjuer med människor jag är extra nyfiken på.

”Fråga doktorn” sänds måndagar 18.45 i SVT1.

Foto: Johanna Norin/press

Visst ser vi fram emot fler starka möten med Suzanne Axell i ”Fråga doktorn”? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida.