GRATTIS: Fredrik Skavlan fyller 55 år – berättar om framtiden efter alla år i tv-rutan

Fredrik Skavlan fyller 55 år på torsdagen.
Samtidigt pågår förberedelserna inför den sista säsongen av hans egen talkshow i SVT.

Efter 25 år i tv-rutan (varav 23 med egna talkshowen ”Skavlan”) ser nu tv-stjärnan Fredrik Skavlan slutet på karriären. Åtminstone som pratprogramsvärd på bästa sändningstid i stora delar av Norden.

I höst sänds nämligen den allra sista säsongen av ”Skavlan” – programmet som genom åren lockat stjärngäster från jordens alla hörn och visats såväl i Sverige som Norge och Finland.

Den norske programledaren fyller på torsdagen 55 år.

Foto: SVT

– Det är mycket jag kommer att sakna med detta jobbet. Gästerna, självklart. Publiken. Tittarna jag kommer i kontakt med i affären. Men allra mest den fokuserande professionaliteten hos medarbetarna mina, till exempel natten innan en inspelning i New York, över den tolfte kaffekoppen då en gäst har hoppat av, skrev Fredrik Skavlan på Instagram.

Och fortsatte:

– Så därför ser jag fram lite extra emot den här hösten och den sista säsongen med ”Skavlan”. Jag gör det med försäkran om att samtalet kommer att fortsätta, även utan mig.

Genom åren har han haft massor av internationella superstjärnor på besök i tv-studion – bland andra Adele och Bruce Springsteen.

Finalsäsongen har premiär om några veckor, närmare bestämt på fredagen den 17 september.

Vad han ska göra därefter?

När Fredrik Skavlan nyligen gästade konkurrerande ”Hellenius hörna” i TV4 fick han frågan om han ska gå i pension redan nu.

– Nej, jag ska ju inte det. Men för första gången, och det är ingen som tror mig när jag säger det här, men för första gången i mitt liv så vet jag inte vad jag ska göra de kommande två åren. Det är första gången på 25 år. Man skriver tvåårsavtal för en talkshow. Så jag har alltid vetat vad jag ska göra. Och nu har jag ingen aning. Efter jul är jag arbetslös, säger Fredrik Skavlan i TV4.

Foto: TV4

Enligt honom var beslutet hans eget.

– Det var det jag ville. Jag har suttit i rutan i 25 år. Jag måste bestämma mig för att sluta innan någon kommer och säger: ”Du kanske borde sluta”.

Kanske kommer vi nu få se ännu fler teckningar av Fredrik Skavlan? I flera år har tv-stjärnan gjort just detta. Fredrik har bland annat illustrerat flera böcker för vuxna och barn, bland annat i samarbete med författaren Unni Lindell.

Vi säger stort grattis på födelsedagen till Fredrik Skavlan och önskar lycka till med finalsäsongen som har premiär fredag 17 september 21.00 i SVT1.

Dela gärna vidare inlägget om du också vill önska honom lycka till!