Intima frågan om kärleken Hans Wahlgren – får Christina Schollin att skruva på sig: ”Hoppsan…”

Hoppsan!
Här får Christina Schollin svara på en vågad fråga om kärleken Hans Wahlgren.
Intima utspelet från programledaren leder till förvirring, skratt och generade miner.

Christina Schollin har på senare år – och för den lite mindre årsrika generationen – blivit känd som den skojiga mormorn i Kanal 5:s långkörare ”Wahlgrens värld”.

Men den 85-åriga stjärnan har en lång och framgångsrik karriär bakom sig, och den spänner långt tillbaka i tiden.

I många år har Schollin underhållit svenska folket både på scenerna och vita duken. Hon filmdebuterade faktiskt så tidigt som 1956, i klassikern ”Swing it, fröken”. Den gången gjorde hon gemensam sak med en annan stjärna – Alice Babs.

Därefter blev Christina erbjuden roller som kom att göra henne känd för flera generationer svenskar. Bland annat för rollen som Margareta Öhman i SVT:s såpaklassiker ”Varuhuset”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Christina Schollin
Christina Schollin. Bildkälla: Skärmdump/Kanal 5

På senare år harSchollin medverkat i Kristallen-belönade realityserien ”Wahlgrens värld” tillsammans med bland andra dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnen Bianca och Benjamin Ingrosso. Den nyinspelade säsongen sänds nu på torsdagarna i kanalen.

Men Schollin medverkar även i andra sammanhang. På onsdagen är hon till exempel högaktuell som specialinbjuden gäst i SVT:s intervjuserie ”Min sanning” som i år leds av Kristian Luuk.

Den öppenhjärtiga skådespelaren med den gedigna karriären är ärlig i sina svar.

I programmet, som är känt för att gästen får ge djupa och ingående svar under en hel timmes programtid, ställer Luuk dessutom några korta frågor. När Schollin får en fråga av mer lättsam karaktär blir det lite generad stämning i studion.

Luuk frågar nämligen vem som hennes make, Hans Wahlgren, tycker är den stiligaste skådisen, förutom henne. Schollins gissning blir då Julie Christie. Men det visar sig att Luuk gjort sin hemläxa – och enligt honom är svaret faktiskt Izabella Scorupco.

Foto: SVT

– Ja, han sa att det var hans frikort, säger Luuk i programmet.

Schollin reaktion? 

– Oj då. Hoppsan, hoppsan, säger hon och skrattar.

Därefter får Christina i sin tur frågan av Luuk om vem som skulle vara hennes frikort.

– Förr i tiden så var jag ju, alltså, min idol var Gregory Peck. Och jag fick träffa honom. Så jag beundrade honom så kolossalt, säger hon i programmet.

Foto: SVT

”Min sanning” sänds på onsdagar klockan 20.00 i SVT2 och söndagar i SVT Play.

Vad tycker du om programmet? Skriv gärna en kommentar.