Lasse Berghagen försvann och bytte liv – nu berättar han varför

Lasse Berghagen var bara 24 år när han skrev och sjöng in ”Teddybjörnen Fredriksson”. Efter det visste alla vem han var, och med tiden har han kommit att bli en av Sveriges mest hyllade artister. Men för några år sedan försvann han helt, och valde att tacka nej till att synas i rampljuset.För första gången berättar han nu varför.
– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt, säger Lasse Berghagen och skrattar.

Lasse Berghagen är känd som låtskrivare, kompositör, sångare, skådespelare och författare. Han är en av få som fått äran att leda ”Allsång på Skansen”, och under tiden han gjorde det lyckades han höja tittarsiffrorna från sexhundratusen till över två miljoner. I nästan tio år ledde han programmet innan han lämnade Svt 2003. Sedan dess har han valt bort de flesta tv-deltagande, men undantag för Så Mycket Bättre.

Foto: Leif R Jansson / TT

I en intervju med Expressen berättar Lasse för första gången om varför han hållit sig undan helt de senaste tio åren. Bland annat spå tackade han nej till succéprogrammet Let´s dance.
– Jag förstår att du frågar för jag ser ju att min före detta hustru Barbro, hon är ju med överallt, säger Lasse Berghagen och skrattar.

”Jag är nöjd”

– Det är mer att jag valt att stå på scen och jobba som jag gör, och tycker det är kul att skriva böcker. Men jag har inte hittat något program som jag tycker jag vill vara med i. Jag är nöjd. Det är full fart, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Istället ägnar sig Lasse Berghagen åt att skriva fler böcker och att leva i nuet, som han uttrycker det, istället för i rampljuset.
– Livet är här och nu omkring dig. Livet är inte på Facebook. Jag har varit Iphone-kille och Mac-kille men det har gått lite för långt. Man är så fixerad vid vad som händer i telefonen i stället för att se sig omkring och kommunicera med andra. Det är något vi har tappat. Jag tror inte det är bra. Vi tappar närvaro, säger Berghagen.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Fina Lasse, han har en bra poäng. Vi bör ta vara på nuet, dela gärna om du håller med.