Let’s Dance-deltagaren drabbad av livslång sjukdom – upptäcktes i samband med programmet

Ett blodprov avslöjade att Let’s Dance-deltagaren Daniel Norberg lider av underproduktion i sköldkörteln.

Nu kan 28-åringen tvingas ta mediciner resten av sitt liv.

Foto: Pontus Lundahl / TT

Daniel Norberg gjorde sig känd för den breda massan i Idol 2010, då han slutade på åttonde plats. De största framgångarna har 28-åringen dock firat på sin Youtube-kanal – där han sedan några år tillbaka gör humoristiska musikvideos och parodier.

Tidigare i år stod det dessutom klart att han var en av årets deltagare i det populära tv-programmet Let’s Dance.

Men inför säsongen fick Daniel Norberg ett tungt sjukdomsbesked. I samband med att alla deltagare gjorde ett blodprov, visade det sig att han hade underproduktion i sköldkörteln. Sjukdomen brukar kunna ge symptom som trötthet, nedstämdhet, frusenhet och koncentrationssvårigheter.

– Jag har sovit hela helgerna. Det sista halvåret har jag inte umgåtts med vänner för jag har sovit så mycket för jag har varit så otroligt trött, säger Daniel Norberg till Expressen.

Fått mediciner utskrivna

Efter sjukdomsbeskedet har Daniel Norberg fått mediciner utskrivna av läkare. Han säger att det känns bättre nu – och danspartnern Maria Zimmerman kan också se en viss skillnad.

– Jag tycker det är skillnad på energinivån från när vi började. Det är lite jämnare nivå i humör och fokus, säger Zimmerman till Expressen.

Läkarna är ännu inte hundra procent säkra på vad det rör sig om för sjukdom. Men det lutar åt att 28-åringen kan tvingas ta mediciner i resten av sitt liv.

– De är inte helt säkra på… Men de här tabletterna jag får nu kommer göra susen. De här tabletterna ska man ta resten av livet så det är lite omständigt. Det är inte helt klart, men det barkar åt det. Det är lite läskigt, säger Daniel Norberg till Expressen.

Daniel Norberg och Maria Zimmerman i mitten. Foto: Pontus Lundahl / TT
Styrkekramar till dig, Daniel!