Charlotte Kallas oro – för smärtorna i Let’s dance

Charlotte Kalla är vi vana vid att se briljera ute i skidspåret.

Men nu har hon tagit sig an en utmaning av helt annan karaktär när hon klivit rakt in i ”Let’s Dance” 2023.

Sportlegend, förebild och skiddrottning. Ja, kärt barn har många namn och är det en sak Charlotte Kalla är så är det folkkär.

Nyheten om att Agnetha Fältskog blivit ihop med sin stalker slog ned som en bomb på 90-talet. Men vad dolde sig bakom rubrikerna? Hur förvandlades en romans till en ren och skär mardröm? Hur träffades dem? När gick allt fel och vad hände sen? Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

Genom åren har hon blivit en av Sveriges mest älskade längsskidåkare som gång på gång fått oss att jubla med sina otroliga tävlingsprestationer.

Foto: Bildbyrån

Med tre OS-guld, tre VM-guld och tolv individuella vinster i alpina världscupen bakom sig kan man lugnt säga att hon satt sitt avtryck på idrottssverige.

Men nu har hon valt att lägga den professionella skidkarriären bakom sig för nya utmaningar.

Läs mer: David Lindgrens glädjebesked utanför Let’s dance – visar upp personliga gåvan i kulisserna: ”Så tacksam”

Charlotte Kalla i Let’s dance

För tillfället är hon aktuell i Let’s dance. Med nya konkurrenter, en helt ny värld att sätta sig in i, och kanske framförallt- väldigt annorlunda tävlingskläder.

När Nöjeslivet träffade Charlotte inför premiären hade hon på sig en vacker vit klänning med glittrande paljetter och högklackade skor.

– Det var liksom inget jag hade tänkt så mycket på förrän vi kom till vinjetten. Man fick sätta sig i sminkstolen, och bara låta någon annan få göra en fantastiskt fin. Och sen att få gå ner i kostymförrådet, det var bara … galet fint! Fina klänningar, säger Charlotte.

STOCKHOLM 20230314 Före detta längdskidåkaren Charlotte Kalla och dansaren Tobias Karlsson. Kändisar och dansare i TV4-programmet Let's Dance 2023 presenteras i Let's Dance-studion i Frihamnen i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT
Charlotte Kalla och Tobias Karlsson.. Foto: Fredrik Sandberg / TT

”Det här är det häftigaste”

Även danspartnern Tobias Karlsson tycker att det är roligt med kontrasterna.

– Det här är det häftigaste att få vara med i Let’s dance: Att få se någon som Charlotte som man vant sig vid att se med snor och skiddräkt, och sen få på sig den här, säger han med ett skratt och pekar på Kallas imponerande kreation.

Men även om det är mycket vackra kläder, skor, håruppsättningar och smink så finns det en sak som Charlotte Kalla fruktade inför tävlingen.

Nämligen skorna.

Charlotte Kalla och Tobias Karlsson. Foto: TV4
Charlotte Kalla och Tobias Karlsson. Foto: TV4

Läs mer: Rickard Sjöbergs gripande ord – öppnar upp om kampen bakom Let’s dance: ”Skämts över mig själv”

Tipset från Magdalena Forsberg

Alla som gått i högklackat vet att det kan vara smärtsamt, blodigt och svårt.

När Charlotte samtalade med Magdalena Forsberg, som ställt upp i Let’s dance tidigare, fick hon höra hur viktigt det var att vara försiktig med fötterna.

Fick du några tips inför tävlingen?

– Av Magda så var det att se till att bara vänja mig vid högklackat, vara mån om att tejpa fötter och inte få blåsor, säger Charlotte.

Och enligt Tobias har hon verkligen tagit åt sig av Magdalenas ord.

– Det är fantastiskt att du tagit dig an den här högklacks-grejen. Det är helt otroligt, säger han.

Läs mer: Nilla Fischers svidande insikt – efter tunga uttåget i Let’s dance: ”Hade vi egentligen en ärlig chans?”

”Därför jag är med”

Men hur noga man än är med fötterna så förklarar stjärnan också att det är väldigt skönt att få komma hem och slänga av sig skorna.

– Det är så skönt när man väl får ta av dem. Det är målbilden man tänker: att få lägga sig på sängen, säger hon och Tobias tillägger:

– ”Vad är det bästa på en dag? När jag får ta av mig skorna”, säger Tobias och skrattar.

– Ja, det är därför jag är med, säger Kalla skämtsamt.

Vi tycker du är fantastisk Charlotte, och önskar dig stort lycka till!