Anis Don Deminas ärliga ord efter uttåget i Let’s dance – nya beskedet efter otroliga viktnedgången

En hedrande andraplats i Let’s dance – och åtta centimeter mindre midjemått.
Efter det stora viktraset ser Anis Don Demina nu fram emot flera nya utmaningar.
– Jag längtar lite till verkligheten, säger han till Nöjeslivet.

Danssagan tog slut i finalen. Artisten Anis Don Demina och proffsdansaren Katja Lujan Engelholm fick nöja sig med en andraplats i årets Let’s dance.

– Jag har aldrig offrat så mycket och lagt så mycket krut på någonting i mitt liv. Mello är en helt annan grej. Jag kör tre minuter på scen och gör då något som jag bekväm med. Här är det något helt annat och jag tvingas lägga mycket mer själ i det här, sa Anis Don Demina till Nöjeslivet inför finalsändningen.

Då förklarade han också att han skulle bli lika glad för konkurrenten Filip Lamprechts skull – om han och Linn Hegdal skulle gå hela vägen. Vilket också blev fallet.

I danstävlingen fick Anis och Katja genomgående många höga jurypoäng i flera delfinaler – men tvingades ändå kvala sig kvar vid flera tillfällen efter att tittarna lämnat sina röster.

– Vi har stångat oss fram. Man kan ju spekulera hur mycket som helst om att vi fått duellera trots höga poäng. Folk kanske tänkt att, ”vi behöver inte rösta för de har redan så höga poäng”. Jag vet inte. Rent dansmässigt kan vi inte ha gjort så mycket mer. Vi behöver inte titta tillbaka och vara besvikna på vår insats liksom, det är svårt att få mer än full pott. Mer än så kan jag inte göra. Även om vi har haft högst poäng, har det alltid känts som vi gått in som underdogs, sade Anis inför finalen.

Efter nio veckors dansdrama i tv kan Anis Don Demina och de andra deltagarna nu pusta ut. Äventyret i TV4 är slut för den här gången.

För Anis har alla träningar i danslokalen också lett till att han rasat i vikt och minskat midjemåttet med hela åtta centimeter, vilket han tidigare berättat i Aftonbladet.

Anis Don Deminas nya hälsobesked: ”Ser fram emot det”

Finalisterna belönas med blomster efter att vinnarna ropats upp i direktsändning. Foto: TV4

Artisten förklarar att han mår bra i dag – och ser nu fram emot att fortsätta träna med sina vänner.

– Jag ser fram emot att gå tillbaka till ”vanlig” träning. Den nivån man tränar på i det här programmet är inte normalt. Det är det är enda man gör hela veckorna. Jag saknar att spela padel, köra cardio på morgonen och sen kan man göra allt annat kul, haha. Det viktigaste är att man mår bra. De säger att, “health is wealth” (“hälsa är rikedom”, reds anm.) och det ligger mycket i det, säger Anis Don Demina till Nöjeslivet.

Och fortsätter:

STOCKHOLM 20210408 Anis Don Demina, rapartist, YouTuber och Let’s Dance-deltagare, fotograferad i Frihamnen. Foto: Carl-Olof Zimmerman / TT

– Jag längtar lite till verkligheten. Jag tror det kommer bli lite av en urladdning på måndag, och tänka, ”jaha vad var det jag gjorde nu igen?”. Men jag tror det är sånt här man utvecklas som människa av.

Kommer vi få se dig i fler tv-sammanhang framöver?

– Ja, det kommer ni få. Jag får inte berätta någonting just nu, men det kommer ni och det kommer bli jävligt roligt.

På Instagram visar han nu upp nya livet utanför tv-rutan. Efter lördagens direktsända dansshow vilar artisten nu upp sig med fridykning på västkusten.

Anis Don Demina om EM-låten: ”Visselpipa och glatt”

Inför sommarens fotbolls-EM har Anis Don Demina tillsammans med Sami Rekik (från duon Medina, och även med bidraget ”90-talet” i årets Melodifestival) spelat in landslagets officiella låt till mästerskapet.

– Det är en av de härligaste låtarna jag skrivit. Det är en väldigt härlig och glad låt, allt som en fotbollslåt eller mästerskapslåt ska vara egentligen. Med karnevalskänsla, glatt och pepp. Hade jag varit fotbollsspelare hade jag velat lyssna på den här innan match.

Är det mer Markoolio än Tomas Ledin?

– Haha, bra fråga. Det är en kombination av allt typ. Det är fortfarande väldigt musikalisk och glatt. Visselpipa. Alla de grejerna, alla ingredienser.

Tack för showen i årets Let’s dance, Anis!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar till denne showige artist på vår Facebook-sida!