Carolas hälsokamp bakom kulisserna i Let’s dance – smärtsamma kaoset tittarna inte får se i TV4

Foto: Instagram @carolaofficial/TV4

Sömnsvårigheter och omplåstrade kroppar.
Nu öppnar Carola Häggkvist upp om den tuffa kampen bakom kulisserna i Let’s dance.
”Insomningstabletterna verkar inte funka”, skriver stjärnan på Instagram.

Redan innan ”Let’s dance” började sändas för några veckor sedan hade deltagarna i programmet ägnat otaliga träningstimmar i danslokalen.

Bakom kulisserna i TV4:s lördagsunderhållning pågår en intensiv aktivitet som tittarna bara får en kort inblick i. Detta i form av de små förinspelade intervjuerna som görs med kändisdeltagarna och deras danspartners, och som brukar visas upp i tv-rutan inför deras dansshow i direktsändning.

LÄS MER: Kritik mot TV4:s hantering av Carola i Let’s dance

Då brukar det komma fram bland annat hur mycket kändisarna får kämpa för att få till koreografi och annat.

Nu öppnar Carola Häggkvist, 54, upp om svårigheterna hon ställts inför i Let’s dance.

”En liten inblick i min vardagsverklighet just nu. Idag la jag mig ner i blomsterbädden några sekunder och lät solstrålarna nudda mig innan jag skyndade vidare in i taxin som skulle ta mig till dagens dansrepetionen inför lördagens ’Lets Dance’-sändning”, skriver Carola på sin Instagram där hon följs av över 200 000 fans.

LÄS MER: Carolas nya jobbesked på SVT – mitt i Let’s dance-dramat

På bilden kan man se hur Carola vilar ut på en blomstrande äng.

Men det är långtifrån verkligheten hela tiden för dansdeltagarna, förklarar hon. I stället har det också blivit kroppskontroller av kiropraktor.

”Bild nr 3 och vidare visar bl a dagens besök hos kiropraktorhögskolan där vi deltagare blir omplåstrade vid förslitningar i axlar, handleder, muskler mellan revbenen mm. Det är inte mycket tid för återhämtning så man får passa på att ta några microstunder när de ges!”, skriver hon.

Carola om kaoset: ”Det är då munblåsorna kommer”

För artisterna handlar det inte bara om fysiska utmaningar. Även att lära in koreografi tär på krafterna. Allt för att bjuda ett showtörstande folk på lördagsunderhållning mitt under pandemin, då det mesta annat i nöjesväg är nedstängt.

LÄS MER: Carola i drama bakom kulisserna – visar nu upp skadan

Carola berättar bland annat att hon fått blåsor i munnen av all träning och intervjuer.

”Vi kämpar mot klockan och allt man ska lära in. Och framför allt så handlar det även om allt det vi ger ut under dessa veckor av träning och intervjuer. Det är då munblåsorna kommer. Och de såriga skavsåren mellan tårna, de sömnlösa nätterna då kramperna i benen uppstår”, skriver Carola.

Artisten berättar bland annat hur hon använder sig av insomningstabletter.

LÄS MER: Carola bryter tystnaden – första orden om romansen: ”Stor potential”

”Jag borde egentligen sova nu också då vi har inställning kl 07.30 imorgon bitti med start corona test i näsan, varje torsdag och lördag. Sen blir det nya dans repetioner. Insomningstabletterna verkar inte funka på mig. För mycket som pågår i mitt huvud och själ”, skriver hon.

Vad tycker du om årets ”Let’s dance”? Tittar du på programmet? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida och dela vidare inlägget om du vill!

Exit mobile version