”Doktor Mounas” nya besked om framtiden i Nyhetsmorgon – efter uttåget ur Let’s dance

TV4-profilen Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh röstades ut från Let’s dance.
För Nöjeslivet berättar hon om framtiden i Nyhetsmorgon – och sina stora internationella planer med brodern.

Det blev Mouna ”Doktor Mouna” Esmaeilzadeh som fick lämna Let’s dance i lördags. Tv-profilen tillika läkaren och neuroforskaren röstades ut tillsammans med sin danspartner Tobias Wallin efter programmet där 1990-talet var temat för kvällen.

Efteråt var Mouna inte alltför nedstämd när hon mötte programledarna David Lindgren och Petra Mede direkt efter att rösterna avslöjats.

– Jag är tacksam för den tid jag fick vara här, sade Mouna Esmaeilzadeh i sändningen och tackade samtidigt de andra dansarna i programmet.

Mouna Esmaeilzadeh och Tobias Wallin i Let's dance. Foto: TV4
Mouna Esmaeilzadeh och Tobias Wallin i Let’s dance. Foto: TV4

Innan sin medverkan i Let’s dance har Mouna Esmaeilzadeh framför allt gjort sig känd via Nyhetsmorgon i samma kanal. Där har hon i flera år agerat gästexpert inom det medicinska området.

Doktor Mouna om framtiden i Nyhetsmorgon

Nu berättar ”Doktor Mouna” om den närmaste framtiden efter Let’s dance. Hon har framför allt fokus på ett företag som hon driver tillsammans med sin bror Saeid.

– Egentligen är det ju så att jag har mitt huvud fullständigt i familjeföretaget som jag är med och driver tillsammans med min brorsa. Det växer så det knakar, även ut i Europa nu, säger Mouna Esmaeilzadeh till Nöjeslivet.

– Egentligen även det här borde jag inte göra, men vem vet. Let’s dance kanske blir min sorti från tv, sade Mouna skämtsamt.

Samtidigt stänger hon inga dörrar för att medverka i Nyhetsmorgon i framtiden.

Mouna Esmaeilzadeh med Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Foto: TV4
Mouna Esmaeilzadeh med Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i Nyhetsmorgon. Foto: TV4

– Jo, vid tillfälle kommer jag vara med. Men just nu försöker jag fokusera all tid på bolaget och sen blir det ju det här, sade doktor Mouna och syftade på Let’s dance.

På frågan om hon fått några tips från en annan TV4-kopplad läkare, nämligen doktor Mikael Sandström som gjorde ett rekordkort gästspel i Let’s dance precis innan pandemin bröt ut 2020, svarade Mouna:

– Nej, jag fick några tips. Han är ju jättehärlig, vi ses i korridorerna på TV4.

I stället var det en annan kändis som vädrade sin åsikt för Mouna Esmaeilzadeh när hon blev klar för programmet: författaren Camilla Läckberg.

– När jag fick frågan sa Läckberg bara: ”Kör för fan, kör!”, säger Mouna Esmaeilzadeh till Nöjeslivet.

Doktor Mouna i Let's dance. Foto: TV4
Tobias Wallin, Mouna Esmaeilzadeh och programledaren Petra Mede i Let’s dance. Foto: TV4

Därför är dans bra för kroppen – ”Doktor Mouna” förklarar

Hon förespråkar dans för tv-tittarna – och berättar här varför det är bra träning för kroppen.

– Jag har alltid förespråkat det här med dans, det är ju mirakelmedicin. Du blir lyckligare, är friskare, motverkar hjärnans åldrande, alzheimer och så vidare, och lever längre. Det är faktiskt, man har ju jämfört det med all annan träning, så är dans som verkligen sticker ut, säger Mouna Esmaeilzadeh och fortsätter:

– Men det där har bara varit teoretiskt för mig, nu får jag verkligen gå ner i kroppen och uppleva de här fantastiska lyckohormonerna. Det är som en rejäl drog som bara puffas in i huvudet. Dopaminet flödar, du känner euforin, oxytocinet flödar, det här myspyshormonet som man får vid beröring, du har endorfinerna och serotonin på topp, man känner samhörighet och livet sjunger.

Doktor Mouna Esmaeilzadeh i Let's dance. Foto: TV4
Doktor Mouna Esmaeilzadeh i Let’s dance. Foto: TV4

Vi ser fram emot att få sig dig mer i rutan framöver, Mouna!

Vad tycker du om Mounas och Tobias resa i årets Let’s dance? Skriv gärna en kommentar!