Filip Lamprechts tvivel bakom kulisserna i Let’s dance – starka känslorna tittarna inte får se

Kändissonen har tagit steget längst ut i rampljuset – och omfamnats av tv-tittarna.
Nu berättar Filip Lamprecht om starka känslorna bakom framgångarna i Let’s dance.
– Jag var sjukt nervös inför det här, för detta är första gången för mig, säger den unge finalisten till Nöjeslivet.

De har stormat fram genom ”Let’s dance”-säsongen – och fått höga jurypoäng vecka efter vecka.

Nu står modellen och kändissonen Filip Lamprecht, 24, och kollegan, proffsdansaren Linn Hegdal, 25, i final i TV4:s danstävling. De ställs mot den glade artisten Anis Don Demina, 28, och dansaren Katja Lujan Engelholm, 29 i lördagens direktsända drama.

Linn och Filip har fått jubla många gånger under vårens ”Let’s dance”. Nu är de framme i final. Foto: TV4

– Vi mår jättebra och är supertaggade till på lördag, säger Filip Lamprecht till Nöjeslivet.

För finalisterna väntar tre danser i det allra sista programmet.

– Vi kör tre danser, två återkommande danser och så showdansen som är sista och tredje. Vi är extremt taggade på den, där har vi lite mer fria händer. Det ser jag fram emot och vi vill inget annat än vara de som lyfter Glasskon. Det är just det som vi ska försöka kommunicera i den dansen, säger Lamprecht.

Så blir finalen i Let’s dance 2021

Enligt honom kommer tittarna att känna igen vissa delar av det sista shownumret.

– Det kommer vara en blandning, som sagt är det showdans och vi har försökt sätta ihop det som har funkat bäst för oss, det som vi tyckt varit det roligaste under säsongen och sen lite smågrejer som folk tyckt om hemma och som vi också älskat.

Foto: TV4

Har ni något hemligt segervapen?

– Vi kommer plocka fram varenda äss vi har i rockärmen för att ta hem det, men vad det blir får ni se på lördag.

Filip Lamprechts tvivel bakom kulisserna i Let’s dance

För Lamprecht – sprungen ur en riktig underhållningssläkt – har resan i Let’s dance betytt en form av erkännande. Kändissonen, som tidigare under säsongen bland annat hyllade sin framlidna mormor – den folkkära artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson i en känslosam dans, hade inte vågat hoppas på detta genomslag i TV4.

Nu berättar han om tvivlen bakom kulisserna – och de stora förhoppningarna inför finalen. För att ta hem Glasskon, trofén som går till vinnaren i TV4-tävlingen, är någonting som både han och Hegdal siktar på.

– Jag har inte velat någonting mer i mitt liv än ta hem det här, känns det som. Det är en dröm, och jag hade aldrig kunnat tänka mig att jag skulle stå här. Hela den här resan har varit fantastisk och det har betytt mycket för mig, säger Filip Lamprecht.

Varför inte vågat tänka dig det?

– Jag hade inga förväntningar mer än att det skulle bli jättekul att lära sig dansa, och att jag hoppades få hålla på så länge som möjligt. Kolla på resten av gänget, det är otroliga människor. Jag har varit lite offentlig förut, men man är lite underdog eller wildcard eller vad man ska säga. Jag är otroligt tacksam för alla som röstat.

”Har velat bevisa för mig själv”

Filip har som bekant växt upp med både en mamma och en pappa i offentligheten. Mamma Kristin Kaspersen som i decennier varit en av våra mest omtyckta programledare, och pappa är tidigare friidrottaren och OS-deltagaren Martin Lamprecht. Att själv ta steget längst ut i rampljuset har varit en kamp för 24-åringen som redan inlett en lovande modellkarriär innan intåget i vårens Let’s dance.

Foto: TV4

– Jag var sjukt nervös inför det här, för detta är första gången för mig. Jag hade aldrig gjort live-tv eller dansat förut. Det har varit mycket nytt och det har fått mig växa. Det har varit väldigt mycket att jag velat bevisa för mig själv att jag kan fixa det. Om vi hade varit de som lyfter Glasskon på lördag…det hade betytt så mycket.

Finalen av Let’s dance 2021 sänds lördag 15 maj klockan 20.00 i TV4.

Stort lycka till i finalen säger vi till alla deltagare! Tack för showen ni bjudit oss tittare på under dessa veckor i pandemin.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida, och berätta gärna vem ni vill se som vinnare i årets ”Let’s dance”!