Fruns avgörande ord till Rickard Sjöberg – viktiga stödet i Let’s dance-kulisserna: ”Stort på många sätt”

Rickard Sjöberg är just nu aktuell med Let’s dance och har minst sagt visat vad han går för.

För Nöjeslivet berättar stjärnan att det faktiskt var hans hustru som pushade honom att våga testa sina vingar och slänga på sig dansskorna.

– Hon sa till mig att köra, berättar han.

Rickard Sjöberg är en av våra mest folkkära programledare och för tillfället får svenska folket följa honom i Let’s dance.

Let’s dance- special: Hur har det fått ryktet som ”skilsmässoprogrammet”? Vilka otrohetsskandaler stämmer egentligen, och vilka svartsjukedraman har varit värst? I senaste avsnittet av Nöjesbubblan pratar vi om skandalerna i Let’s dance, och med oss har vi också en spännande gäst. Glöm inte att prenumerera via Spotify elller Podcaster så du inte missar nästa fredagsavsnitt:

I programmet får välkända svenska profiler under intensiva veckor lära sig så mycket som möjligt om pardans, oavsett vad de har för dansvana sedan innan.

Rickard Sjöberg i Let’s dance

Redan under första veckorna av den här säsongen har många av dansparen briljerat och bjudit på magiska framträdanden.

Konkurrensen är med andra ord skyhög och juryn har sedan start satt hårda krav på deltagarnas prestationer.

För Rickard Sjöberg är det minst sagt ett ovant sammanhang, men tillsammans med danspartnern Tove Villför har han klivit ut på dansgolvet och levererat.

Rickard Sjöberg
Foto: TV4

Stora utmaningen

Inför tävligen berättade programledaren att han tidigare varit mycket obekväm på diverse dansgolv.

– Ja, mycket obehagligt. Det har varit en stor tröskel för mig liksom. Jag har inte mått bra på klubbgolv eller discogolv eller så där. Jag har gjort det som förväntats av mig på bröllop och 50-årsfester, men två danser sen brukar jag tacka för mig, säger han till Nöjeslivet och fortsätter:

– Jag har känt mig i vägen. Jag har känt mig stor och otymplig, jag har känt mig uttittad och jag har skämts över mig själv faktiskt och vad jag gör där. Jag har känt mig fel och ful.

Läs mer: Kristin Kaspersens drag med Calle Sterner utanför Let’s dance

Familjens reaktioner

Men trots detta har Rickard bestämt sig för att ge allt han har och gå in i tävligen helhjärtat.

Något hans familj stöttar fullt ut. När de väl fick veta att han fått frågan var det faktiskt familjen som allra helst ville att han skulle ställa upp.

– De var jättepositiva. Jag frågade barnen om de skulle skämmas, ”nej, kör!” sa de då. Så det är 100 procent support, säger Rickard Sjöberg till Nöjeslivet

Foto: Fredrik Sandberg / TT / kod 10080

Hur känns det att ha deras stöd?

– Jättebra, det hade varit jättejobbigt om någon där hemma hade känt liksom ”vad gör du där, pappa?” eller ”vad gör du där, Rickard?”

Läs mer: Renaida Braun om cancern – nya hälsobeskedet under Let’s dance

Hustruns viktiga stöd inför Let’s dance

Rickards största stöttepelare och älskade fru Annika Sjöberg är faktiskt den främsta anledningen till att han tog mod till sig och tackade ja till att medverka.

– Ja, hon har ju pushat honom att vara med, det är tack vare henne han sitter här, säger Rickards danspartner Tove Villför till Nöjeslivet och Rickard instämmer:

– Det var inte så mycket dialog, det var mest att hon sa till mig att köra.

Annikas stöd betyder givetvis mycket för Rickard, och han förklarar att han tycker det är stort av henne att vara så peppande.

– Det tycker jag var stort på många sätt. För det tar väldigt mycket tid, det är det ena. Sen är det en ny situation liksom, och en ganska udda situation, att dansa. Det är väldigt utlämnande i direktsändning, och så med en ny kollega då som det blir som ska coacha en så länge, säger han till Nöjeslivet.

Läs mer: Therese Johaug bryter tystnaden om Charlotte Kalla i Let’s dance – efter kritiken från Tony Irving

”Klart jag vill vinna”

Även om det funnits tvivel tidigare när han ställt sig på dansgolvet så verkar det utan tvekan som att Rickard vecka efter vecka trivs allt bättre.

Och målet är enligt honom själv att ta sig så långt som möjligt i tävlingen.

–  Det är klart jag vill vinna, absolut, men om jag tror det är rimligt eller inte har jag ingen aning om. För jag har ingenting att jämföra med. Jag har ingen referensram. Det här är en ny värld för mig, säger programledaren till Nöjeslivet.

Vi önskar dig stort lycka till, Rickard!