Foto: TT/Instagram @kaspersen

Kristin Kaspersens starka reaktion – efter sonen Filips besked om Lill-Babs i Let’s dance

Filip Lamprecht hyllar sin mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson i Let’s dance.
Nu ger mamma Kristin Kaspersen sin syn på saken.
Och hon är förstås jättestolt över sonen.

Han är modellen och kändissonen som tagit tv-Sverige med storm de senaste lördagarna.

Filip Lamprecht, 24, har fått många höga jurypoäng i årets ”Let’s dance” där han tävlar tillsammans med proffsdansaren Linn Hegdal.

Foto: TV4

På lördagen har de valt att tillägna dansen till en mycket speciell person i Filips liv. Nämligen mormor Barbro ”Lill-Babs” Svensson – en av Sveriges mest folkkära och älskade artister genom tiderna som gick ur tiden den 3 april 2018. Hon blev 80 år.

I ”Let’s dance” vill Filip nu passa på att hedra hennes minne. De kommer att dansa till hennes klassiker ”April, april” som hon tävlade med i Eurovision Song Contest 1961.

– Den handlar om att våren närmar sig, men det blir också känslosamt eftersom hon gick bort i april. Den passar in på så många sätt, säger Filip Lamprecht till TT, uppger Sydsvenskan.

Han växte upp som barnbarn till en artist som var omåttligt populär i stugorna. Filip tecknar en bild av en varm relation till sin mormor.

– Min mormor var den gladaste, mest optimistiska och positiva människan. Hon kunde göra den värsta dagen till den bästa för vem som helst, det var en talang hon hade. Det kunde gå från den gråaste, mörkaste dagen till den ljusaste, bästa, säger Filip Lamprecht till TT.

Att Lamprecht och Hegdal valt att tillägna sin dans till Barbro Svensson har förstås fått mamma Kristin Kaspersen att bli stolt.

STOCKHOLM 20210118 Programledaren Kristin Kaspersen på röda mattan inför Idrottsgalan. Foto: Claudio Bresciani/TT

– Jag blev så himla glad när jag hörde att Filip ska hylla sin mormor på lördag. För de två har så mycket gemensamt. Nu längtar jag efter att se Filip och Linn på dansgolvet omfamnad av Filips mormor, säger tv-programledaren i ett videoklipp som publicerats på TV4:s Instagram-sida för ”Let’s dance”.

https://www.instagram.com/p/CNuACJGl5Ka/

Nu ser vi fram emot detta! Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida! Vem är din favorit i årets ”Let’s dance”?