Foto: TV4/Instagram @themartinmelin

Läkarnas ödesbesked till Martin Melin – efter svåra smärtorna i Let’s dance: ”Det känns…”

Martin Melin kämpade mot smärtorna – men sågades ändå i ”Let’s dance”.
Nu berättar tv-profilen om läkarbesöken bakom kulisserna som ska rädda hans medverkan i showen.

Han kämpade sig igenom Let’s dance i svåra smärtor – och sågades av juryn och tittarna.

Martin Melin, 54, har fått en blytung start på sitt dansäventyr. Lördagens insats tillsammans med danspartnern Maria Zimmerstam fick idel låga poäng av juryn – där Tony Irving var snålast och bara delade ut bottenbetyget ett poäng. Irving tillade dock att han trodde att Melin mycket väl skulle kunna komma tillbaka starkare nästa vecka.

Foto: TV4

Efter att juryns poäng slagits ihop med tittarnas telefonröster avslöjade TV4 i slutet av sändningen att Melin och Zimmerstam ligger sämst till, samtidigt som Carola Häggkvist och Tobias Karlsson gick upp i ledningen.

Eftersom det var första veckan åker inget par ur danstävlingen direkt – men på lördag är det dags för de första deltagarna att lämna.

Efteråt berättade ”Robinson”- och polisprofilen Martin Melin att han kämpat mot smärtorna under lördagen.

Foto: TV4

– Jaha, det gick ju inte så bra i går. Skit också! Foten/vaden/hälsenan – whatever det nu är som har gått sönder ställde till det. Det var under repetitionen vi hade på förmiddagen som det ”small” till. Och det är så jäkla surt, för vi har tränat stenhårt i två veckor, och i fredags när vi körde igenom dansen en sista gång i träningssalen, satt allt precis som det skulle. Det var med en bra känsla i kroppen som vi såg fram mot premiären, skrev Martin Melin på Instagram efter lördagens sändning.

Martin Melin efter läkarbesöken: ”50/50”

På måndagen var det dags för Let’s dance-deltagaren att undersökas av läkare.

Efteråt meddelade han tv-tittarna om domen.

– Idag har det varit läkarbesök på rad. Och behandling. Men det känns bättre och lite lugnande efter att fått höra utlåtandena. Men fortfarande 50/50 att jag KAN genomföra en dans på lördag, rent fysiskt, skriver Martin Melin på Instagram på måndagen.

Han fortsätter:

– Och till detta ska läggas att jag också måste lära mig en koreografi – och den lär man sig genom att upprepande öva steg. Vilket såklart inte är bra om man har en dålig vad/fot. Men – än har vi inte givit upp! Vi vill ju visa vad vi kan. Håll tummarna.

På pressträffen inför årets säsong frågade programledaren Petra Mede hur han skulle undvika att bli stel på dansgolvet.

– Du får säga stel. Det här har jag märkt när vi tränat. Jag är ju polis och har vanan att säga till folk hur man ska bete sig och göra. I danslokalen är jag inte polisen, kan jag tala om. Där är jag den lilla pojken, säger Martin Melin.

Maria Zimmerstam berättade att de har roligt tillsammans i replokalen.

– Det är mycket skratt och mycket som blir tokigt. Men du om någon kan ju skratta åt det, säger Maria på pressträffen.

Martin Melin: ”Jag har inget taktsinne”

När Martin Melin fick frågan om vad som blir största utmaningen på dansgolvet svarade han:

– Oj, var ska vi börja någonstans? Om man ska vara seriös, jag har inget taktsinne vilket är jättedumt. Maria säger ibland: ”Nu dansar du för fort, hör du inte musiken?”. Och jag hör inte musiken eller takten, och åker bara med tåget tänkte jag säga, säger han.

Foto: TV4

Trots att Martin Melin medger att han inte har någon taktkänsla menar Maria Zimmerstam att de har en taktik bakom kulisserna.

– Man håller ganska hårt i den personen, säger Maria och skrattar.

Hon tittar på Martin och fortsätter:

– Motivationen är det inga som helst problem med, för du är lika duktig att lyssna första kvarten som femte kvarten. Det är väl egentligen allt som behövs typ, sen har alla har lite bra saker och lite sämre saker. Sen får man hitta vägar som funkar, säger Maria.

https://www.instagram.com/p/CMp0PV5FHHS/

Nu önskar vi Martin och Maria lycka till på lördag! Här hittar du Martin på Instagram.

Vem är din favorit i ”Let’s dance”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare på Facebook!