Foto: TV4

Så går Tobias Karlsson vidare efter floppen i Let’s dance – tårarna efter mötet tittarna inte fick se

Utröstade först av alla i årets Let’s dance.
Men Tobias Karlsson vägrar låta sig nedslås.
Här är den omtyckte dansprofilens nya drag utanför rampljuset.

De blev först att åka hem från årets Let’s dance. Redan efter två lördagssändningar fick den omtyckta tv-personligheten Mia Parnevik och Tobias Karlsson lämna tävlingen efter att ha blivit utröstade.

– Vill bara tacka för all kärlek och vilken upplevelse. Har inte ord för hur underbar fantastisk min Tobias är! En vän för livet för alltid. Vi har skrattat och gråtit och dansat på. Det är en ynnest att få ha gjort denna resa med dig. Din energi utstrålning humor och glädje inför livet gör mig kär i dig, skrev Mia Parnevik på sin Instagram efter att hon och Tobias åkt ur.

LÄS MER: Mia Parneviks kamp i kulisserna – orden efter tuffa operationen: ”Kanske inte det smartaste jag har gjort”

Mia Parneviks kamp efter operationen

Bara ett halvår före Let’s dance-äventyret hade Mia Parnevik varit med om en operation i höften. Hon beskrev det som ”en utmaning” inför Let’s dance-premiären.

 Det känns okej och vi jobbar på det. Det är ju kanske inte det smartaste jag har gjort. Ja i augusti opererade jag mig och nu ska vi köra Let’s dance, sade Mia då till Nöjeslivet.

Även om det blev lite kritik från juryn, fick Parnevik också mycket beröm för sin härliga energi och glada inställning på dansgolvet under de två direktsändningar som hon och Karlsson var kvar i tävlingen.

– Du har mycket energi i början, man ser din självförtroende och glädje i dig. Sen kom du av dig överallt, men det var roligt och du gjorde det med hjärtat, sade Tony Irving i sitt omdöme i premiären.

I samma program blev Mia dessutom fullständigt överraskad av maken Jesper Parnevik som kommit till studion för att stötta. Det småbusige före detta golfproffset smög i kulisserna innan han plötsligt hoppade in i sändningen till allas glädje, vilket man kan se i klippet nedan:

LÄS MER: Tobias Karlssons krav på Mia Parnevik – efter chocken i Let’s dance: ”Då kommer jag aldrig tillbaka igen”

Men redan i andra avsnittet tog det alltså stopp då Mia och Tobias ställdes mot Mouna Esmaeilzadeh och Tobias Wallin i årets första dansduell.

Att Parnevik åkte ur innebar också att veteranen Tobias Karlsson snöpligt tvingades lämna showen tidigt. Förra året tog han sig långt tillsammans med schlagerdrottningen Carola Häggkvist, som dock valde att hoppa av i slutskedet av hälsoskäl.

LÄS MER: David Lindgrens starka ord om Mia Parnevik – utspelet efter uttåget ur Let’s dance: ”Som tur är…”

Så går Tobias Karlsson vidare – efter uttåget i Let’s dance

Nu är Tobias Karlsson i stället aktuell med föreläsningar som han hållit på med i flera år.

– Jag fullkomligt älskar mitt liv. Tänk att man blir utröstad ur en fantastisk produktion (Let’s dance) och då har man ändå tre andra ben att landa på. Vilken ynnest, skriver han på Instagram.

Nyligen var han i Skövde och föreläste på anhörigstödsverksamheten.

– Vilket betyder för anhöriga till personer med bl.a demenssjukdom, barn med funktionsvariationer eller nyblivna änkor eller änklingar, skriver Tobias och menar att mötet blev mycket lyckat.

TV4-profilen förklarar att han fällde ”en lyckotår” efter att ha tagit emot ett mejl från verksamheten efter besöket.

”Tobias, dagar som är grå… kom då ihåg att du är underbar, fantastisk och att det finns människor som tycker att alla borde få ha en Tobias Karlsson i sin närhet”, skrev de i mejlet till Tobias, uppger Let’s dance-profilen.

Tobias Karlsson berättar att han även nyss föreläst på Idrottslärarföreningen – också det en positiv upplevelse för dansprofilen.

– Ungefär 200 st ovärdeliga idrottslärare som jag hoppas inser vilka förebilder de är för sina elever, och att de SER dessa barn betyder ibland skillnaden mellan framtid eller kriminalitet, ont eller gott kanske t.o.m. liv eller död. Jag tackar för ert engagemang idag och för all värme och fokus ni gav mig under mina tre timmar, skriver han på Instagram.

Vi önskar dig lycka till, Tobias!

Vad tycker du om årets Let’s dance-säsong? Saknar ni Tobias och Mia i programmet? Skriv gärna en kommentar!